Става дума за един вкусен сладкиш, който правя с всякакви плодове, а именно “Брауни”. Днешната вариация е с банани.
Продукти:
200 гр шоколад
200 гр краве масло
4 яйца
240 гр кафява захар / използвах мусковадо/
1 пакетче ванилова захар
140 гр брашно
1 с.л. брашно от рожков
щипка сол
1-2 банана
Приготвяне:
Фурната се загрява на 180 градуса.
Тава с размер 28х22 см се застила с хартия за печене.
Ако се използва по-малка тава сладкиша ще стане по-висок и обратното:).
Шоколада се нарязва на дребно, а маслото на парченца.
Поставят се в тенджерка на котлон на слаба степен да се разтопят. Не трябва да завират. Отстраняват се от котлона.
В купа се разбиват яйцата с кафявата захар и ванилената захар. Разбива се докато станат на гъст крем.
Добавя се шоколадовата смес към яйчната на тънка струйка и се разбърква с дървена лъжица.
Добавя се пресятото със солта брашно и брашно от рожков, на няколко пъти, като се разбърква с дървена лъжица и се внимава обема да не спада.
Сместа се изсипва в тавата.
Отгоре се подреждат нарязаните на дълги филийки банани.
Сладкишът се слага да се пече в предварително загрятата на 180 градуса фурна.
* Моят сладкиш се изпече за около 20 минути.
Но времето за печене е различно.
При всички случаи се проверява след 10 минути с дървена клечка дали се е изпекъл: забодете клечката в средата на сладкиша и я извадете, ако по нея няма трохи и следи, значи е готов. Не го препичайте, защото ще стане сух!
Сладкиша се изважда от фурната и се оставя да се охлади в тавата, след което се изважда и нарязва на квадрати.
*Не е задължително да се използва брашно от рожков, може да се замени със същото количество какао или обикновено брашно.
200 гр шоколад
200 гр краве масло
4 яйца
240 гр кафява захар / използвах мусковадо/
1 пакетче ванилова захар
140 гр брашно
1 с.л. брашно от рожков
щипка сол
1-2 банана
Фурната се загрява на 180 градуса.
Тава с размер 28х22 см се застила с хартия за печене.
Ако се използва по-малка тава сладкиша ще стане по-висок и обратното:).
Шоколада се нарязва на дребно, а маслото на парченца.
Поставят се в тенджерка на котлон на слаба степен да се разтопят. Не трябва да завират. Отстраняват се от котлона.
В купа се разбиват яйцата с кафявата захар и ванилената захар. Разбива се докато станат на гъст крем.
Добавя се шоколадовата смес към яйчната на тънка струйка и се разбърква с дървена лъжица.
Добавя се пресятото със солта брашно и брашно от рожков, на няколко пъти, като се разбърква с дървена лъжица и се внимава обема да не спада.
Сместа се изсипва в тавата.
Отгоре се подреждат нарязаните на дълги филийки банани.
Сладкишът се слага да се пече в предварително загрятата на 180 градуса фурна.
* Моят сладкиш се изпече за около 20 минути.
Но времето за печене е различно.
При всички случаи се проверява след 10 минути с дървена клечка дали се е изпекъл: забодете клечката в средата на сладкиша и я извадете, ако по нея няма трохи и следи, значи е готов. Не го препичайте, защото ще стане сух!
Сладкиша се изважда от фурната и се оставя да се охлади в тавата, след което се изважда и нарязва на квадрати.
*Не е задължително да се използва брашно от рожков, може да се замени със същото количество какао или обикновено брашно.
Е, това е! няма по-вкусно от банан с шоколад, а тук е в щедро количество! Прекрасна рецепта и визия, Кате! Сърдечни поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеНе знам защо, все още не съм правила браунис .. Все ме е страх дали ще се получи, и дали ще се хареса у дома с тази влажна текстура .... Време е да опитам си мисля аз Кате!! Твоят изглежда чудесно и примамливо!!
ОтговорИзтриванеСтрахотен брауниз, Кате, този сладкиш го обичаме във всичките му варианти!
ОтговорИзтриванеА при теб прекрасно и поднесен!
Бързо си взимам парченце и от електрик лимонадата също! Прекрасни снимки и чудесни рецепти! Усмихнато утре, Кате!
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала браунис, но само мога да предполагам колко е вкусен!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Изглежда страхотно,Кате! Пък и е любим десерт у дома, така че ще го опитаме!
ОтговорИзтриванеКъдето има мнооого шоколад - там съм и аз, Кате:)
ОтговорИзтриванеОбожавам брауни! А това е страхотно. Черпя се парченце, че с банан не съм пробвала.
ОтговорИзтриванеПоздрави :)
Браунис обичами във всякакъв вариант! С банана изглежда неустоим!
ОтговорИзтриванеХубави есенни дни, Кате и много усмивки!
Неустоимо...,
ОтговорИзтриванефин аромат, шоколад и страхотна визия!
Благодаря, Кате и поздрави за теб!
Красота!!!!
ОтговорИзтриванеДоволна съм, всичко е страхотно! А относно красивите и носещи лятно настроение чаши, от къде мога да си закупя такива?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Чашите за мохито, мисля че от Джъмбо съм купувала, а тази за фрапето беше в опаковка с кафе. Поздрави и весело лято!
Изтриване