Страници

Грац на длан


Въпреки, че сме минали по голяма част от улиците на Грац, знаем почти всички забележителности, не спираме да го изследваме и опознаваме. Виждали сме го и от високо, но не чак от толкова високо...Plabutsch hillе зона за отдих, известна с красивите си панорамни гледки и множеството туристически маршрути. Без значение дали за почивка, за пикник, колоездене или разходки, времето прекарано тук зарежда с чист въздух и красиви емоции.
Голяма част от територията е защитена зона, като тук се срещат редки животински и растителни видове.
Bergheuriger Fürstenstandе най-високата точка на хълма.
Мястото е известно с голямата панорамна тераса и вкусната австрийска кухня. За децата е изградена детска площадка, точно пред заведението. Точно там е възможно и да се докоснат красивите животни. В околността има много туристически пътеки.
Менюто предлага богат избор от типични щирийски специалитети.

Свинско печено със зеле и кнедли - много вкусно! Абсолютно всяка част в това ястие се хареса на всички!Говеждо варено с кнедли - отново много вкусно и отново одобрено от всички.
Единственото нещо, което трябва да се има предвид е, че в хубаво време заведението е пълно и обслужването е малко по-бавно, но пък панорамната гледка и добрата храна, смятам компенсират това.Адресът е: Fürstenstandweg 100, 8051 Graz


2 коментара:

 1. Чудесна гледка от високо!
  И храната си я бива, Кате!

  ОтговорИзтриване
 2. Кате,
  не съм посещавала Грац, благодарение на твоите публикации научих и продължавам да научавам много.Чудесна храна.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване