понеделник, 4 юли 2016 г.

Свински черен дроб на скара


Рецептите, по които най-често приготвяме свинският черен дроб са тази, на скара, по селски и рецептата за крехък пържен дроб.


Продукти:
Свински черен дроб
глава лук
пресен магданоз
черен пипер
сол
олио




Дробът се нарязва на филийки, около 2 см. Поръсва се с черен пипер и се намазва с олио.
Пече се на загрята скара от двете страни, като се обръща няколко пъти. Не трябва да се препича, защото ще стане сух. Може да се провери с нож като се разреже някое парче, в центъра трябва да е леко алангле.
След като се отстранят от скарата парчетата дроб се поставят в алуминиево фолио и върху тях се посипва нарязан на ситно лук и пресен магданоз, посоляват се и се поръсват отново с черен пипер. Завиват се с алуминиевото фолио и се оставят да престоят за десетина минути.

1 коментар:

  1. Кате,
    не съм правила дроб на скара.Но наистина е интересно предложение.Баща ми много обича дроб и трябва точно тази рецепта да използвам.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване