понеделник, 4 юли 2016 г.

Език с мозък в саханче


Още едно ястие в същият стил:).
*Когато варя език, сварявам няколко и ги замразявам( без да ги беля ги поставям в пликче). Така при готвене ми е по-лесно.

Продукти:
свински език
свински мозък
краве масло
чесън
черен пипер
сол




Приготвяне:
Ако нямате предварително сварен език, може да се варят и заедно.
Мозъкът се почиства от ципите и се измива. Езикът също се измива.
В тенджера на котлон се налива вода и когато заври в нея се пускат субпродуктите.
Мозъкът се вари около 30 минути и се изважда, а езика се доварява.
Свареният език се бели и заедно с мозъка се нарязват на филийки.
Саханчето се намазва с масло, изсипват се нарязаните продукти, добавят се скилидки чесън, черен пипер и сол. Отгоре се поставят бучки масло. Ястието се запича в предварително загрята фура на 190 градуса.

Още рецепти със субпродукти тук, а ястия от българската кухня - тук.



1 коментар:

  1. Любимо! Само мозък не съм виждала по нашите магазини, но език има, ще си приготвя скоро!

    ОтговорИзтриване