понеделник, 4 юли 2016 г.

Шкембе с език, гъби и кашкавал в масло


Малко трудно е да се посочат количества на продуктите, защото няма значение всъщност дали пропорциите ще са точни. Всичко е въпрос на вкус и желано количество. Така, че показвам само продукти, по-скоро това е начина на приготвяне на това вкусно българско ястие.


Продукти:
телешко шкембе
свински език
гъби печурки
кашкавал
краве масло
сол
черен пипер
червен пипер
чесън

*по желание морков и пресен лук




Езикът и шкембето се измиват. Поставят се в тенджера и се налива вода. Когато заври водата се излива и се налива нова. Варят се до готовност.(Езикът може да се извади преди шкмебето)
Свареният език се обелва и нарязва на филийки, а шкембето на малки парчета.

В тиган се загрява масло с олио и се добавят нарязаните гъби и чесън, пържат се до готовност. Добавят се нарязаните език и шкембе, овкусява със сол и черен пипер и ястието се изсипва в саханче, поръсва се с настърган кашкавал и червен пипер. Отгоре се поставят няколко малки парчета с масло.
По желание може да се добавят и нарязани моркови и пресен лук. Ястието се запича в предварително загрята на 190 градуса фурна.





4 коментара:

  1. еххаа Кате, все любими продукти! Шкембе с кашкавал съм правила, но виж, език не съм слагала. Ще поправя тази несправедливост, при таз игледка която ни предлагаш - кой да устои :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, окапах се, Кате! Много вкусно си наготвила! :))

    ОтговорИзтриване
  3. Това си е направо деликатес! Изглежда разкошно :)

    ОтговорИзтриване
  4. Само за мене е това, брей!

    ОтговорИзтриване