четвъртък, 7 юли 2016 г.

Смути с маракуя, киви, банан, смокиня


Маракуята е интересен плод. Вкусна е, леко тръпчива, леко кисела и много ароматна. Ядлива е вътрешната жълта част със семките. Може да се яде с лъжичка, или пък от нея да се извлече сокът. Това става като семенцата с месестата им сочна част се поставят в блендер и се миксират докато семенцата се оголят. Прекарва се през цедка, семенцата се отстраняват. От 3 бр плод получих 50 мл сок, но той е толкова концентриран и ароматен, че може да се разреди с вода и количеството му да се увеличи. Всъщност това е и другият начин на консумация - сок. Може да се разреди и с портокалов сок, комбинацията ми е любима.
Сега обаче го използвам в смути и разреждането всъщност е като цяло за смутито - добавена вода.



Продукти:
2 банана
3 маракуя
1 киви
1 джъмбо смокиня
100 мл вода(или к-во по желание)


Приготвяне:
Сокът от маракуята се извлича по вече споменатият начин.
Всички продукти се нарязват и поставят в блендер, добавят се водата и сокът и всичко се миксира до хомогенност.


1 коментар:

  1. Кате,
    много интересно смути.Не съм опитвала все още този плод Маракуя, въпреки,че го виждам в Пикадили.Но от тази твоя публикация разбирам,че мога и сок да извличам от него.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване