понеделник, 17 октомври 2016 г.

Меденки с тиква и кокос


Меденки с есенен вкус и аромат, това е днешното предложение с тиква:).




Продукти:
1 яйце
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. олио
3 с.л. мед
3 с.л. пюре от тиква
1 с.л. настърган кокос
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. канела
1 к.л. сода за хляб Др. Йоткер
щипка сол

семки за декорация


Приготвяне;
Брашното се пресява със содата, солта и канелата.
Яйцето се разбърква леко, към него се добавят олиото, меда, пюрето от тиква и настърганият кокос. Разбъркват се на слаба степен с миксер добре.
Пресятото брашно се добавя по малко, като се разбърква с миксер на слаба степен, докато се получи тесто.
Оформят се малки топки, които с нож се декорират като тиква, поставя се по една семка за дръжка. Важно е да има разстояние между сладките, защото увеличават обема си при печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса, докато краищата им започнат леко да се оцветяват в златисто.
Наблюдавайте ги, защото бързо се пекат:). Изваждат се върху решетка да се охладят. След това се съхраняват затворени в кутия.





От същото тесто направих и кръгли меденки, които слепих с шоколад, може със сладко или крема сирене.



4 коментара:

  1. Ох, огладнях на мига, Кате! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са станали, Кате! Същински минитиквички:)

    ОтговорИзтриване
  3. Малка есенна фантазия, Кате,
    страхотна идея, чудесно изпълнение и красиви снимки.
    Благодаря и поздрави за теб!

    ОтговорИзтриване
  4. Еха, чудни тиквени меденки, Катенце!

    ОтговорИзтриване