вторник, 31 януари 2017 г.

Телешко гювеч



Продукти:
600-700 гр телешко месо с кокал(използвам телешки опашки)
*ако месото е без кокал, количеството е по-малко напр.300-400 гр.
зеленчуци по избор:
1 глава лук, нарязан на дребно
3-4 картофа, нарязани на кубчета
1 морков, нарязан на филийки
грах , от консерва
червена пиперка, на дребно
200 гр прясна бамя (но може и от консерва)
сол, черен пипер,чубрица
олио


Приготвяне:
Месото се нарязва на порции, потапя се в брашно, запържва се с малко олио, колкото да се запечата от всички страни и се сварява.
Лукът, картофите и морковите се запържват в олио, до омекване. Добавят се пиперките и зеленчуците се пържат още 2-3 минути. Добавя се месото и бамята и се налива вода, колкото да покрие ястието. Вари се на котлон до готовност на бамята.Ако бамята е прясна и крехка, са достатъчни около 20 минути.
Добавя се грахът, солта и подправките и ястието се оставя за още няколко минути на котлона.


1 коментар:

  1. Много често правя ястия с гювеч Кате.Редовно правим консерверан гювеч с бамя за постен или гювеч с месо.Чудесни, много вкусни ястия се получават.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване