Страници
Телешко задушено със зеленчуци
Това е класическа рецепта за телешко задушено, но обогатена със зеленчуци. Може да се приготви и с друг вид месо, правила съм със заешко и свинско. Може да се приготви и само с морков и чесън.
Продукти:
300 гр телешко месо (шол)
200 гр кралски печурки(или др. гъби)
1 глава лук
1 корен пащърнак
1 морков
резен целина
стрък праз
2-3 скилидки чесън
2 с.л. кетчуп
2 с.л. смес от червен пипер, черен пипер, чубрица и сол
1 с.л. Соев сос или Маги уни сос
100 мл вино( бяло или червено)
100 мл вода
50 мл олио
Приготвяне:
Месото се нарязва на късчета. Морковите и пащърнака се остъргват. Гъбите се режат на филийки, лукът на полумесеци, а останалите зеленчуци се режат на дребно. Всички продукти за ястието се разбъркват добре в тенджера. Затварят се с капак и се оставят на котлон да се задушават за около 2 часа. В началото температурата е висока, докато ястието започне да се вари, след което се оставя на ниска температура. По време на готвенето ако е необходимо се долива по малко вода, целта е да се задушава, не да се вари.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате,
ОтговорИзтриванечудесно телешко задушено с гъби и зеленчуци.Много вкусно и богато зимно ястие.
Поздрави !
Непременно ще направя, Кате, усетих аромата!
ОтговорИзтриване