Страници

Първа среща с Тасос


Имах чувството, че го познавам и не съвсем. Често разглеждам google maps :). Разглеждам си острови, полуострови, заливи, морета, океани:). Тасос ме впечатли - непокътната природа, невероятни заливи, плажове, едно кътче, изпълнено с толкова много красота.
Не съм и предполагала, че ще го видя точно сега, извън сезона, но ето, че се случи.
Представи ми го Кавала, Керамоти допълнително подсили любопитството ми:), а ферибота ме зовеше към поредното пътешествие:).
Странно го написах ама си беше така, имайки предвид, че дъждът продължаваше да се лее "като из ведро".



И ето ни на ферибота, Керамоти остава в далечината, а пред нас се откриват нови, хоризонти.





Първото местенце, което посетихме на острова беше ей това традиционно магазинче, пълно с изкушаващи сиренца, зеленчуци, кафе, подправки, зехтин и др., не ми се излизаше от него:).



Разходихме се наоколо, ама така се намокрихме, че в едно местенце, където седнахме да хапваме се наложи и парите да ми сушат:))). Как се смяха само на молбата ми:))). От дете не се бях къпала под дъжда... Обаче упорито се разходих по крайбрежната алея и си снимах.







За пръв път виждам Мимоза в тези цветове, всъщност от Ивана разбрах, че е мимоза. Аморе, благодаря ти, че ни образоваш с екзотичните неща!



На връщане хванахме този ферибот:



Е, Тасос ме впечатли, вече съм любопитна да го разгледам.
Пожелавам ви прекрасни почивни дни и много красиви дестинации!

12 коментара:

  1. Чудесно и аз вече съм любопитна да разкажеш:)

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, тъкмо с удоволствие разглеждах всички снимки от предишните публикации, и ти нови ни предложи! Прекрасно! А дъждът може да не е бил много желан, но път такива картини си запечатала, каквито само по такова време може да се хванат! И моето любопитство вече е налице и с интерес ще споделя впечатленията ти, когато го разгледаш :)
    И благодаря за пожеланията - връщам ти ги! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, по вода ви е вървяло. :) И как си успяла да снимаш в този дъжд? Браво! :)
    Прекрасна разходка, пожелавам ти да има и втори дубъл. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате , и мене ме посрещна дъжда в Тасос.Крихме се на спирката където спира ферибота.
    Магазинчета да искаш-кои от кои по-кокетни....Не може да ги подминеш без да си купиш нещичко.А и ми направи впечатление,че доста българи работят там.

    ОтговорИзтриване
  5. Надникнах при вас ,стана ми интересно и с удоволствие разгледах снимките.Това лято и аз посетих Тасос.Ходихме на плаж ,разглеждахме из вътрещноста на острова очарована съм .Препоръчвам ви да го посетите през лятото,зеленина ,цветя разкош!

    ОтговорИзтриване
  6. И тук много красота, много чистота! А от такова магазинче наистина е трудно да излезеш!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасно място, Кате! Следващият път ти пожелавам да си по лятна рокля и слънчеви очила :) Не че е лошо да се танцува под дъжда и да ти сушат парите в заведението, но друго си е да те гали слънцето и милва топлият бриз :)

    ОтговорИзтриване
  8. Така да ме привлича Средиземноморието и всеки път има нещо, което да ме удиви! Благодаря, че споделяш всичко това с нас, Кате! Имали сте и приключения, хихих.
    "Обаче упорито се разходих по крайбрежната алея и си снимах." :D

    ОтговорИзтриване
  9. Пожелавам ти да се потопиш в красотата му в слънчево време,Кате и благодаря за споделената разходка!Пожелавам отпочиваща и вкусна неделя!

    ОтговорИзтриване
  10. И от мен пожелание за среща с един топъл и обагрен в още цветове Тасос, Кате! Определено си струва разходката до там, особено през лятото. И да изядеш поне няколко "карпузи пагото"! ;))

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ви за пожеланията и на мен ми се ще да го видя облян в слънчеви лъчи:) Нека и вашите мечти се сбъдват! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване