Страници

Шарлота с Нутела и Маскарпоне


Торта Шарлота е световноизвестна торта, която се характеризира с външната си "облицовка" от бишкоти, сухар, пандишпанов блат. Пълнежът са различни пудинги, мусове, сладоледи и др. Изхождайки от определението на практика тази торта търпи безброй импровизации и следващата версия, която ще покажа в блога ще бъде за Шарлота с мадлени.


Торта Шарлота с Нутела и МаскарпонеПродукти:
*за кръгла тортена форма с падащ борд с диаметър 16 см

500 гр Маскарпоне
40 бр. бишкоти Савоярди
100 мл течна сладкарска сметана
100 гр Нутела
1 чаша готово за пиене нес кафе
1 банан

декорация:
целувки
кит-кат
шоколадов чипсПриготвяне:
Сметаната се разбива с миксер, към нея се добавя Маскарпонето и Нутелата, разбива се на слаба степен с миксера, до еднородност.
По вътрешната стена на формата се подреждат бишкоти. Те не се потапят в кафето, за да не омекват прекалено. Височината на бишкотите може да се регулира, като се изрежат предварително и се поставят с изрязаната страна надолу, за да се получи равна основа.
На дъното на формата се подреждат на бързо потопени в кафето бишкоти(бишкотите могат да се изрежат както на снимката, или пък просто да се подредят една до друга, като се запълва с парченца) - върху тях се нанася крем - ред нарязан банан - отново крем - топнати в кафето бишкоти и най-отгоре се завършва с крем. Остатъка от крема се прибира в кутия с капак в хладилник и може да се използва при декорацията на тортата.


  


  

Тортата се прибира в хладилник да стегне, най-добре за една нощ. При нас това почти винаги е невъзможно, но ако вие сте търпеливи, вашата торта ще има много-по прецизен разрез. Изважда се и се декорира по желание.
Няма коментари:

Публикуване на коментар