Тези банички видях при Живето и ме изкушиха:), сториха ми се лесни и много вкусни. Правих ги вече няколко пъти и много се харесаха у дома. Чудесна идея са за закуска, а дори мисля да бъдат баничките с късмети на празничната ни трапеза тази година, само че ще ги направя може би по-мънички тогава. Живе, благодаря за споделянето!
Вити бутер банички(банички с многолистно тесто)
В рецептата указвам продуктите, необходими за 1 охладено бутер тесто, от което могат да се направят 3-4 банички, зависимост дебелината на лентите, на които ще се нареже.
Продукти:
1 пакет охладено бутер тесто
150-200 гр сирене
1 яйце
1 ч.л. прясно мляко (вода)
20 гр краве масло
Приготвяне:
Тестото се развива с хартията и се разточва съвсем леко. Нарязва се по дължина на три или четири дълги ленти. Намазват се с разтопено масло. Натрошеното сирене и белтъка на яйцето се разбъркват в купа. Плънката се разпределя в средата по цялата дължина на лентите, похлупва се първо с единият край, след това с другият. Усуква се и се навива на руло, като охлюв. Намазва се с с разбитият с млякото жълтък. Баничките се подреждат върху тава, застлана с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути(до готовност).
Лелеее, каква красота. Пропуснала съм ги аз тези банички, но ще наваксам с материала 😀
ОтговорИзтриванеЧудни, чудни банички и разкошни снимки!
ОтговорИзтриванеУф, какви сте подстрекателкиии! ;)))
Кате,
ОтговорИзтриванестрахотни банички.Веднага ще ги изпробвам, много лесни и много бързи.Аз с бутер тесто правя и пица.Бързо и лесно за употреба е.
Поздрави и успешна нова седмица !