сряда, 26 септември 2018 г.

Пилешките лолипопчета на Ицко / Chicken lollipops


П
реди време, вдъхновен от едно кулинарно шоу, Ицко гледайки един епизод реши, че трябва да пресъздаде рецептата и така ни поднесе неговият вариант. Това са известните Пилешки лолипопчета, които всъщност представляват добре почистени и оформени долна част на пилешко бутче или горна част на крилца. Почистват се от кожата, след което кокалчето, където няма месо се оголва и така се получава формата на кръгла близалка, откъдето предполагам е и името. Най- вкусни са от частта от крилцата, но ако не се намират такива и другите вършат работа. Могат да се приготвят по различни начини - печени, панирани, пържени. В рецептите ми за пилешко месо има доста идеи за крилца, които могат да се приложат тук.




Пилешки лолипопчета / Chicken lollipops



Продукти:
500 гр Пилешки долни бутчета или горната част на крилца(парти бутчета)
1 купа брашно
1-2 яйца
1 купа галета
сол
черен пипер
олио за пържене


Приготвяне:
Бутчетата се почистват от кожата и се оголват в долната си част, така че да се получат имитации на близалки. Посоляват се леко, поръсват се с черен пипер и се панират последователно в брашно-яйце-галета. Пържат се в предварително загрята маслена баня. Изваждат се върху домакинска хартия да се отцедят.

2 коментара:

  1. Ах този сладък Ицко!
    Справил се е перфектно!
    Прекрасни са. Поздрави на този малък магьосник!

    ОтговорИзтриване