Страници

Сладко-кисели свински ребърца и пилешки крилца


Рецептата за сосчето видях при Зиче, подходяща е за приготвяне и на крилца. Приличат на тези в китайските ресторанти. Зиче, благодаря! Ребърцата и крилцата опекох по стандартен начин с подправки, олио и вода, магията е в сосчето:))). Хубавото при тази рецепта е, че сосът се добавя след като месото се изпече, което означава, че ако някой вкъщи не харесва сладко-кисели комбинации, то спокойно може да му отделите класически ребърца:).




Продукти:
10 бр свински ребърца /или пилешки крилца/
Пикантина за барбекю
черен пипер
соев сос
малко сол

сос:
6 с.л. захар
2 с.л. кетчуп
2 с.л. тъмен балсамико
1 с.л. соев сос

сусам




Приготвяне:
Посолете леко и поръсете с черен пипер ребърцата/ крилцата/, наръсете ги с пикантина и соевият сос. Хубаво ги разтрийте:). Добавете малко олио и отново разбъркайте добре.
Поставете ги в тава с малко олио и вода и ги изпечете във фурна на 190 градуса, на по-ниска скара до готовност. Не ги покривам с фолио.
Когато са готови направете соса:
В тенджерка на котлон сложете захарта и я карамелизирайте до светло кафяво. Внимавайте да не прегори.
Отстранете от котлона и добавете кетчупа, соевият сос и балсамов оцет. Внимавайте да не пръска!
Разбъркайте, върнете на котлона докато сместа се редуцира и стане с гъстотата на боза.
Полейте ребърцата/крилцата/ с този сос и поръсете със сусам / сусама запечете за малко в сух тиган на котлон.



15 коментара:

  1. Сладко кисели казваш? ... ядох веднъж такива и още си спомням вкусът им :)
    Лично аз не съм ги правила, но никога не е късно да поправя пропуска :)
    Поздрави Катенце!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам сладко- кисело и определено рецептата ще бъде изробвана.
    Тази сутрин четох за чушлетата на Здравчето в сладко- кисел сос, и тях смятам да приготвя.
    Прекрасно поднесено както винаги, Кате!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни са и крилцата, и ребърцата, Кате! Подобни, но без балсамовия правя и сега ще пробвам и с него, благодаря ти за идеята!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ПП: Без балсамов, друг път :) склероза съм аз, видях си рецептата и снощи ги направих.
      Благодаря ти, Бонбон, че ме подсети!

      Изтриване
  4. Това с балсамовия оцет интересна идея. Напоследък много го използвам, нещо съм на вълна балсамов оцет :)))..Вкуса е точно за мен, благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А може ли да заменя балсамов оцет с обикновен оцет?

      Изтриване
    2. Може, но сложете по-малко количество. Може да пробвате с 1 ч.л.

      Изтриване
  5. Уникални ребърца,Кате,без съмнение ще се мърка много покрай тях!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Катенце, благодаря за доверието мила !
    Като видях във ФБ че си пуснала тази вкусотия и реших, че и аз не съм я правила скоро та благодаря за подсещането.
    Уникално си се справила ,а снимките ти са перфектни както винаги.
    Да ви е сладко мила моя!!!
    Силно те прегръщам и целувам!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Така не се разбираме, какви ребра, какви крила, направо са великолепни. Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. 彡✿⊱·..
    Bom demais!!!!

    。♡♡彡
    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    ✿° ·..

    ОтговорИзтриване
  9. It seems delisious. I'll want Mazes to translate it.

    ОтговорИзтриване
  10. Здравствуйте! Путешествие по страницам Вашего блога, мне доставило удовольствие и я присоединяюсь.
    Приглашаю Вас к себе в гости http://svetlanametaxa.blogspot.gr/

    ОтговорИзтриване