Страници

Хрупкави филенца от скумрия и едно красиво кътче от Северното ни Черноморие


До момента скумрия съм приготвяла единствено печена и на скара, пържена не бях опитвала, дори не знаех, че е възможно да се пържи. Открих обаче една рецепта, чиято снимка и заглавие доста ме изкушиха:). Приготвих я по този начин и съм доволна от резултата.




Рецептата е адаптирана от: http://www.vkusnirecepti.eu

Продукти:
1 скумрия
сол
черен пипер
1 яйце
1 купа с фини овесени ядки


Приготвяне:
Почистете рибата от главата и вътрешностите, измийте я и обезкостете.
Нарежете филето на парчета, посолете го и го поръсете с черен пипер.
Разбийте в купа яйцето, в друга купа изсипете овесените ядки.
Поставяте тиган с олио или зехтин на котлон да загрее.
Потопете филетата първо в яйцата, след това в овесените ядки и изпържете в загрятата вече мазнина до златисто от двете страни. Не пържете на много силна степен, за да не прегори отвън.
Отцедете изпържените филета върху салфетка.

Хубаво е като има рибка, да има и море:), затова придружавам рецептата със снимки от тазгодишното ни откритие- "Русалка", едно красиво кътче намиращо се в северното ни Черноморие.


В района има много малки заливчета, с красиви плажове и невероятна природа.














8 коментара:

  1. Изгжлежда много вкусна рибка-и аз не съм панирала скумрия,но ако направя ще се похваля.
    Много хубави снимки,особено ти на една от тях-фея си ти ,Кате....
    ХУБАВ ДЕН!

    ОтговорИзтриване
  2. Преди години съм ходила на Русалка и беше една от най-хубавите ни почивки. А рибката е страхотна.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно както винаги! Никога не съм ходила на Русалка, а чрез теб отидох.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Аз съм от хората,които обичат много скумрийката,но така не съм я приготвяла до сега....Благодаря ти ,Кате:)))!

    ОтговорИзтриване
  5. И аз не съм пържила скумрия досега, Катенце. Ще се възползвам от рецептата, много апетитна е твоята. Невероятна красота си показала, благодаря ти за споделения морски рай! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  6. За пържена скумрия съм чувала много и то така в целия си вид, обаче това много ми харесва, само с обезкостяването не зная докъде ще стигна! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  7. Пържена скумрийка ядох и ми харесва, но в този вариант не съм. Убедена съм че е вкусна. Снимките са прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  8. Ще ми интересно да я приготвя ,но в печен вариант.
    А ти си прекрасна "русалка"!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване