До момента скумрия съм приготвяла единствено печена и на скара, пържена не бях опитвала, дори не знаех, че е възможно да се пържи. Открих обаче една рецепта, чиято снимка и заглавие доста ме изкушиха:). Приготвих я по този начин и съм доволна от резултата.
Рецептата е адаптирана от: http://www.vkusnirecepti.eu
Продукти:
1 скумрия
сол
черен пипер
1 яйце
1 купа с фини овесени ядки
Приготвяне:
Почистете рибата от главата и вътрешностите, измийте я и обезкостете.
Нарежете филето на парчета, посолете го и го поръсете с черен пипер.
Разбийте в купа яйцето, в друга купа изсипете овесените ядки.
Поставяте тиган с олио или зехтин на котлон да загрее.
Потопете филетата първо в яйцата, след това в овесените ядки и изпържете в загрятата вече мазнина до златисто от двете страни. Не пържете на много силна степен, за да не прегори отвън.
Отцедете изпържените филета върху салфетка.
Хубаво е като има рибка, да има и море:), затова придружавам рецептата със снимки от тазгодишното ни откритие- "Русалка", едно красиво кътче намиращо се в северното ни Черноморие.
В района има много малки заливчета, с красиви плажове и невероятна природа.
Изгжлежда много вкусна рибка-и аз не съм панирала скумрия,но ако направя ще се похваля.
ОтговорИзтриванеМного хубави снимки,особено ти на една от тях-фея си ти ,Кате....
ХУБАВ ДЕН!
Преди години съм ходила на Русалка и беше една от най-хубавите ни почивки. А рибката е страхотна.
ОтговорИзтриванеПоздрави
Много вкусно както винаги! Никога не съм ходила на Русалка, а чрез теб отидох.
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Аз съм от хората,които обичат много скумрийката,но така не съм я приготвяла до сега....Благодаря ти ,Кате:)))!
ОтговорИзтриванеИ аз не съм пържила скумрия досега, Катенце. Ще се възползвам от рецептата, много апетитна е твоята. Невероятна красота си показала, благодаря ти за споделения морски рай! Прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеЗа пържена скумрия съм чувала много и то така в целия си вид, обаче това много ми харесва, само с обезкостяването не зная докъде ще стигна! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеПържена скумрийка ядох и ми харесва, но в този вариант не съм. Убедена съм че е вкусна. Снимките са прекрасни!
ОтговорИзтриванеЩе ми интересно да я приготвя ,но в печен вариант.
ОтговорИзтриванеА ти си прекрасна "русалка"!
Прегръдка!