Страници

Патладжан ветрило

 


Патладжан ветрило е рецепта, която се харктеризира с нарязването и разтваряането на патладжан като ветрило, като в процепите се поставят различни продукти, най-често сирена.
Това всъщност е почти оригиналната версия на рецептата, така, както Пепчо я е споделила. Аз вече правих един вариант, много ни хареса, този път наличните продукти бяха такива, че се доближих до оригиналът на Пепчо. Вкусотия е, с каквито и продукти да го направиш това ветрило.

Продукти:
1 патладжан
1-2 домата
3 скилидки чесън
няколко резена сиренe
2 с.л. зехтин
2 с.л. вода
100 гр. кашкавал

Приготвяне:
Нарежете патладжана на филийки по дължина, но не до края, т.е. там където е дръжката не разрязвайте. Посолете и оставете да се отцеди горчивия сок.
Измийте патладжана и го отцедете.
Намажете във всеки разрез с пресован чесън.
Във всеки разрез наредете и кръгчета домат и резени сирене.
Оформете така, че да се получи като ветрило. При самото печене ветрилото ще се оформи още по-добре.
Полейте патладжана с водата и зехтина. Изпечете го на 200 градуса, за около час.
Извадете патладжана, настържете отгоре кашкавал и върнете отново във фурната, докато стане златист.


Няма коментари:

Публикуване на коментар