Тази публикация е по-скоро идея, отколкото рецепта. Какви бисквити, масло, маргарин, мляко, какао ще се използват няма никакво значение. Основата е като за скалички и трюфел бонбони, идеята е консистенцията да е добра за моделиране. Листенцата са от зърнена закуска шоко чипс, но може да се използват филирани бадеми или друго. Споделям продуктите, които използвах аз.
Продукти:
1 пакет бисквити, по избор
1 с.л. смлени орехи(може и без)
3 пълни с.л. краве масло
прясно мляко( за да се регулира гъстотата на сместа)
Нескуик какао на прах( може и без)
Зърнена закуска тип Шоко чипс
Приготвяне:
Всички продукти (без зърнената закуска) се смилат в блендер. Сместа се меси добре и се регулира с прясното мляко, докато стане подходяща за моделиране. От нея се взима по малко и в длан се притиска да се получи форма на конус (като скаличка). Подреждат се изправени върху хартия за печене. В долната дебела част започват да се набождат листенцата от шоко чипс, имитирайки листенца на шишарка и така се продължава, докато се набоде целият стълб. Шишарките са готови и могат да се съхраняват в хладилник или да се консумират веднага. Поръсват се с пудра захар.
Всички продукти (без зърнената закуска) се смилат в блендер. Сместа се меси добре и се регулира с прясното мляко, докато стане подходяща за моделиране. От нея се взима по малко и в длан се притиска да се получи форма на конус (като скаличка). Подреждат се изправени върху хартия за печене. В долната дебела част започват да се набождат листенцата от шоко чипс, имитирайки листенца на шишарка и така се продължава, докато се набоде целият стълб. Шишарките са готови и могат да се съхраняват в хладилник или да се консумират веднага. Поръсват се с пудра захар.
Ето тази полях с разтопен шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар