Страници

Коледни вкусове: Плодови шоко шишчета


Едно от изкушенията на Австрийските коледни пазари са шоколадовите шишчета. Предлагат се с различни плодове, кестени или марципан, обвити в шоколад, понякога декорирани със захарни пръчици, смлени ядки и т.н.

Подобни рецепти в блога: Плодови близалки с шоколад, Шоколадово букетче, Трюфели с ягоди, Шоколадови черешки, Захаросани портокалови корички с шоколад, Клементини с шоколад, Кестени с шоколад, Сушени плодове с шоколад, Шоколадов портокал, Бонбони с фурми и ядки, Бонбони с марципан,




Продукти:
Плодове по избор: банани, малини (може киви, ягоди, портокали, ананас, и т.н.)
марципан
бял и млечен шоколад
смлени ядки

Приготвяне:
Бананите се белят и от тях се изрязва извитата част(за да е удобно да се нанижат на шишче). Бананите може да се нарежат и на колелца.
Малините се нанизват на шишче, от марципана се правят топчета, които се притискат, да станат плоски и се нанизват на шишче.
Млечният шоколад се разтопява и в него се потапят банановите и марципановите шишчета. Може да се поливат с лъжица. Подреждат се върху хартия за печене, по желание се поръсват със смлени ядки и се прибират в хладилник да стегнат.
Белият шоколад се разтопява и в него се потапят малиновите шишчета. Подреждат се върху хартия за печене и също се прибират в хладилник. С останалият бял шоколад с помощта на лъжичка се декорират шоколадовите шишчета. Прибират се в хладилник до пълното им стягане.




3 коментара:

  1. Кате,
    в твоят дом е истинска фабрика за сладкиши - много изкушаващи, красиви и вкусни.Чудесни за предстоящите празници.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са, Кате! Много ги обичам! Поздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване