Страници

Пълнен лаврак с орехи, гъби и ориз




Запържват се 1-2 глави лук, нарязан на полумесеци, 1 морков и 1 пащърнак, нарязани на дребно и 4-5 гъби Печурки, нарязани на филийки. Когато омекнат се добавя се 1 ч.ч. ориз и 2-3 с.л. счукани орехови ядки. Запържва се още няколко минутки и се посолява, добавят се черен пипер и 1 ч.л. червен пипер. Наливат се 3 ч.ч. вода. Като ориза поеме водата се отстранява от котлона.
Рибите се почистват, измиват и подсушават. В коремчетата им се поставя плънка. Върху хартия за печене се изсипва плънката, върху нея се поставят рибите и се налива около 50 мл вода. Покрива се с втори лист хартия, чиито краища се подвиват с долният лист. Така се получава затворен пакет. Поставя се в тава и се пече на 200 градуса до готовност. В края на печенето може да се среже хартията и рибата да се запече.




1 коментар:

  1. Много красива софра си направила, Кате!
    Отначало като видях снимката на рибата си помислих, че е змиорка. О, фантазия!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване