Страници

Пълнозърнести бисквити със смокини, бадеми и овесени ядки/ Fig&Almond&Oatmeal Cookies


Р
ецептата е вариант на Пълнозърнестите бисквити с моркови и кокос. Направих тези в правоъгълни форми, но могат да се оформят небрежно с лъжица, или да се изсипват в различни форми за сладки, да се притиснат добре, след което формата да се отстрани.




Продукти:
1 ч.ч. нарязани смокини
1/2 ч.ч. счукани бадеми
1 ч.ч. овесени ядки -фини!
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела на прах
1 с.л. брашно от рожков
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. кокосово масло (краве масло)
1 яйце


Приготвяне:
Маслото и меда се загряват слабо на котлона, разбъркват се докато сместа стане хомогенна.
Сухите съставки се смесват( брашното, овесените ядки, бадемите, брашното от рожков, бакпулвера, канелата, солта) в купа. Към тях се добавя меда с маслото. Разбърква се добре и се добавя яйцето. Добавят се 1/2 част от смокините, омесва се внимателно. Не се притеснявайте, че смокините ще се смачкат, все пак сместа е твърда, а те меки.
Сместа се разточва върху хартия за печене с дебелина около 5 мм. Отгоре се подреждат останалите смокини, като се притискат леко. Нарязват се на правоъгълни парчета. Не е нужно да има разстояние между тях.


Бисквитите се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути, до леко оцветяване в златисто. Изваждат се и се оставят върху решетка да се охладят.


Прибират се в кутия и могат да се съхраняват два дни. Предполагам в хладилник или камера издържат повече, но не съм тествала.


1 коментар:

  1. Разкошно сезонно предложение.Ще изпробвам рецептата веднага Кате.Чудесни снимки си направила.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване