Мини баклавички с пълнеж от хрупкав кадаиф и крем от шам фъстък
(Дубайски шоколад баклава)
Тази рецепта е от онези, които не изискват прецизни мерки – просто въображение и добро настроение! В зависимост от желаната форма, корите се нарязват на ленти или квадрати.
Пълнежът за всички видове е пълнежът на Дубайски шоколад, по тази рецепта.
Корите се нарязават на дълги ленти.
Всяка лента се намазва с масло и се навива около метална или дървена формичка. За по-лесно изваждане, може формичката да се увие първо в хартия за печене.
Корите се нарязават на квадратни парчета.
Всяко парче се намазва с масло и се подреждат 3-4 пласта една върху друга, като върховете се разминават за красив ефект.
Поставят се в намаслена метална форма за сладки, притискат се към дъното и стените. Краищата може да се оставят небрежно извити или да се изрежат.
Триъгълни баклавички:
Корите се нарязват на широки ленти.
В единия край се поставя плънка, след което се сгъва триъгълник, и отново така, продължавайки да се прехвърля до края на лентата.
Довършителни щрихи:
Кошничките и канолите се пълнят с крем от шамфъстък след печене.
Триъгълните баклавички може да потопите в разтопен шоколад за разкош.
Няма коментари:
Публикуване на коментар