Страници

Мини баклавички с пълнеж от хрупкав кадаиф и крем от шам фъстък


Напоследък сладкарския свят е завладян от вкусовете на Близкия Изток, а трендовете не спират да ни вдъхновяват. След като Дубайският шоколад превзе пространството, на сцената се появиха изискани вариации като чийзкейкове, кюнефета, баклави и  много други сладки изкушения. Кроасани, донъти, сладолед, палачинки, наистина почти няма десерт, който да е не е добавил в разнообразието си и този вариант. Обогатявам и аз колекция ми от сладки рецепти:

Мини баклавички с пълнеж от хрупкав кадаиф и крем от шам фъстък

(Дубайски шоколад баклава)


Тази рецепта е от онези, които не изискват прецизни мерки – просто въображение и добро настроение! В зависимост от желаната форма, корите се нарязват на ленти или квадрати.  


Пълнежът за всички видове е пълнежът на Дубайски шоколад, по тази рецепта.


Каноли:
Корите се нарязават на дълги ленти.
Всяка лента се намазва с масло и се навива около метална или дървена формичка. За по-лесно изваждане, може формичката да се увие първо в хартия за печене.


Кошнички:
Корите се нарязават на квадратни парчета.
Всяко парче се намазва с масло и се подреждат 3-4 пласта една върху друга, като върховете се разминават за красив ефект.
Поставят се в намаслена метална форма за сладки, притискат се към дъното и стените. Краищата може да се оставят небрежно извити или да се изрежат.


Триъгълни баклавички:
Корите се нарязват на широки ленти.
В единия край се поставя плънка, след което се сгъва триъгълник, и отново така, продължавайки да се прехвърля до края на лентата.



След оформяне всички баклавички се намазват с масло и се пекат в предварително загрята фурна до златисто.


Довършителни щрихи:
Кошничките и канолите се пълнят с крем от шамфъстък след печене.
Триъгълните баклавички може да потопите в разтопен шоколад за разкош.









Няма коментари:

Публикуване на коментар