неделя, 26 февруари 2012 г.

Вита баница с готови кори


Тази баница направих по рецепта на:Дианка.
Горещо я препоръчвам на всеки, а като гледам и отзивите в коментарите на Дианка, определено се харесва на всеки, който я е правил. Дианка, благодаря за рецептата!

Продукти:

1 пакет кори за баница, аз използвам Белла

смес за намазване:
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
60 мл олио
1 ч.л.сода равна
2 с.л. брашно
1 ч.л. захар

2 ч.ч. натрошено сирене

за заливката:
1 яйце
60 мл газирана вода или лимонада
остатъка от сместа за намазване



Приготвяне:
Разбийте 4 яйца. Смесете киселото мляко с олиото, захарта и разбитите яйца. Добавете брашното със содата.
Започнете да редите баницата:

За всяко руло са необходими 3 кори.
Намажете кора, поръсете с натрошено сирене и навийте от към дългата страна на руло.
Намажете втора кора, поръсете със сирене и завийте около първото руло.
Намажете трета кора, без сирене и навийте около полученото двойно руло.
Навийте като охлюв и поставете в центъра на намазана с олио обикновена тава.
Така направете и останалите рула.

Остатъка от сместа за намазване разбийте с яйцето, газираната вода и залейте отгоре.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Обърнете заедно с тавата върху 3 чаши, разположени, така че ръба на тавата да се опира стабилно върху тях. Покрийте се с кърпа, за да се задуши 10 минути и да може парата да премине през цялата баница.

8 коментара:

  1. Чудесна! Много пухкава и златиста!

    ОтговорИзтриване
  2. най хубавата баница става със заливка от яйца и газирана вода
    страхотна баничка Кандии
    прегръдки и хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, у нас тази е най-предпочитаната баница!
    И ми харесва леко да сладни от лимонадата!
    Още вчера, когато я видях в менюто ти се
    запитах дали не става въпрос за тази баница ?
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Баница един път-как изглежда само...
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Малко със закъснение но, сърдечна благодарност, Катя -
    за избора и доверието, а не на последно място и за великолепното изпълнение.
    Много се радвам, че тази баница ви се е харесала и то за такъв традиционен празник. Все пак рецептата е в ролята на един ориентир - майсторството си е твое!
    Прекрасна е цялата ти трапеза за празника, чудесни са аранжировките и снимките!
    Сърдечни поздрави и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Интересна рецепта, наистина, и технология на приготвяне. Ще опитам и аз:)
    Само да си отбележа страницата, че да не забравя:)

    ОтговорИзтриване
  7. mozhe li da mi kazhete kak se zavivat na rula

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, дано не е късно:) значи, правите си едно руло с плънка, след това около него завивате другата кора, също с плънка. Т.е. завивате руло от една кора и продължавате с друга кора да го навивате, не знам как да се изразя, за да ме разберете. Третата кора вече е без плънка и нея също завивате върху полученото руло. Това цялото дебело руло навивате като охлюв и около него си завивате останалите, приготвени п о същият начин. Поздрави и весели празници!:)

      Изтриване