Страници
Канапе с Ева Тонева
Дълго се чудех дали изобщо да пиша нещо в тази публикация. Толкова стил и изящество има в нея, че всякаква странична намеса би я развалила. Обаче не мога да се въздържа!:).
Мисля си, че само снимката като погледне човек веднага ще познае кой стои зад нея. Почерка във фууд стайлинга и кулинарната фотография на днешната ми гостенка е уникален! Не мисля, че има нужда от представяне, но въпреки всичко аз ще изразя личното си мнение:).
Възхитена съм от уникалния й стил, таланта й да презентира, от прекрасните снимки и най-вече от топлото и приятелско отношение към всички!
Открих сайта й с една прекрасна рецепта за празнична пита. Веднага се абонирах за новини и оттогава с интерес следя всяка публикация. Щастлива съм, че имам удоволствието да познавам, макар и виртуално такъв талант!
От много време ми се въртеше мисълта в главата да я поканя в блога ми, но все се притеснявах. Накрая се престраших й и написах, че ако ми откаже ще я каня докато приеме:)./ шегувах се, разбира се/. Бях много щастлива от положителния отговор, а когато видях и с какво се появи вече се разтопих от удоволствие!
Скъпи приятели с голямо удоволствие споделям с вас изящния кокосов сладолед, представен от: Ева Тонева !!!
Kокосов сладолед
Продукти:
400 мл кокосово мляко
400 мл сметана 30-35%
90 гр кокосови стърготини
150 гр захар
2 с.л. кокосов ликьор - по желание
Начин на приготвяне:
Всички продукти загрейте, без да довеждате до кипене.
Необходимо е само да се разтопи захарта и кокосът да разгърне аромата си.
Охладете сместа до стайна температура и добавете ликьора.
Оставете сместа 2-3 часа в хладилника.
През това време оставете във фризера купата, в която ще разбивате сладоледа.
Тя трябва да е с обем 4-5 литра.
Изсипете сместа в купата и поставете във фризера за 90 минути.
Извадете, разбийте я с миксер, телена бъркалка или пасатор.
Охладете отново за 30 минути.
Разбийте и охладете отново за 30 минути.
След последното разбиване можете да прехвърлите сладоледа в подходящ съд за окончателно замразяване.
Сервирайте, като гарнирате със запечени кокосови стърготини или сос по избор.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Толкова обичам аромата на кокос!
ОтговорИзтриванеА пък съчетанието кокос и сладолед е чудно:)
Страхотна гостенка си поканила,Канди! Много сме феновете на Ева Тонева и с наслада можеш да четеш в нейния блог. Предложението е изящно и подходящо за летните горещини. Аз лично не обичам кокосов сладолед, но това не пречи да оценя подобаващо идеята.
ОтговорИзтриванеКокос харесвам и аз-много ми допада аромата.Гостенката ти е уникална-ти също...
ОтговорИзтриванеПриятен ден,Канди!
"Възхитена съм от уникалния й стил, таланта й да презентира, от прекрасните снимки и най-вече от топлото и приятелско отношение към всички!"
ОтговорИзтриванеЕто това изречение напълно припокрива моите мисли по отношение на Ева!
Кате,отличен избор на гост от твоя страна,а Ева както винаги се е представила блестящо в своето най-любимо амплоа.
Прегръдки и за двете,мили,слънчеви момичета!
Чудесна рецепта и за останалото съм без думи...
ОтговорИзтриванеДве вълшебници на едно място - прекрасни гостенка и домакиня!
Сърдечни поздрави и хубав ден, Диана
Канди, гостенката ти и на мен ми е любимка, с удоволствие влизам при нея. Жалко, че не съм и го казвала, понеже трябваше да се регистрирам, но се надявам да прочете коментарите. А предложението е страшно изкушаващо!
ОтговорИзтриванеВЕЛИКОЛЕПНО
ОтговорИзтриванекаквото и друго да каже ще е излишно
страхотни сте
прегръдки и на двете ви
Кате, чудесна гостенка си имаш!
ОтговорИзтриванеИ аз винаги се възхищавам на начина по който
презентира!
И днешното предложение е прекрасно!
Прегръдки и за двете!
Поздравления за гостенката и за домакинята! Невероятна рецепта!
ОтговорИзтриванеУникална и неповторима! Канди, поздрави за чудесния избор!
ОтговорИзтриванеМного красиво, атрактивно и вкусно! Чудни снимки :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и за двечките :)
Чудесна рецепта! Мога да си представя колко е вкусно и ароматно това сладоледено изкушение в кокосовия орех! Наистина много красиви снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрави за прекрасния гост!
Хубав петък, Кенди!
Сърдечно благодаря на всички за милите думи! Трогната съм от вниманието ви!
ОтговорИзтриванеКате, благодаря ти за поканата! Свързана е с много емоции от моя страна, надявам се един ден да можем да се запознаем и реално.
Какво и да ти пожелая, знам, че ще се сбъдне - здраве, за теб и любимите ти хора, безброй успехи, нестихващо вдъхновение и многобройни читатели! :)
Прегръдки! :)
Аз също съм от феновете на невероятната, Ева!
ОтговорИзтриванеПрекрасно гостуване в това прекрасно и "вкусно" местенце!
Поздравления и за двечките!
Кате, отново отличен избор на гост! Обожавам кокос, можеш ли да си представиш как жадно преглъщам в момента пред екрана...Поздравления и за двете! Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеКанди , поздравления за гостенката ти .Така елегантно е поднесен сладоледа , че даже и да не обичаш кокос ще ти се прииска да си хапнеш :)!
ОтговорИзтриванеЧудесни сте и двете ! Най-искренни комплименти ! Прегръдки и хубави почивни дни !
С нетърпение ще дочакам времето да се затопли, да се опитам с този сладолед.Влезе ми под кожата;)
ОтговорИзтриванеБонбон, страхотен избор на гостенка!
Сега отивам и дотам, да я поздравя за чудесния избор и представяне!
Хубави почивни дни!
Поздравления за гостенката ти, Канди!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта! Ще ме накара да правя сладолед посред зима ;)
Прегръдки и пожелания за слънчев и усмихнат ден!
una gran receta y maravillosas imágenes,es una delicia de coco,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеПоздравления и за двете ви! Страхотни сте!
ОтговорИзтриванеДа ти гостува Ева е повече от празник!! Благодаря ти за прекрасните емоции, които ни поднасяш, Канди!! Поздравления и за талантливата ти и така мила и сърдечна гостенка - изпълнението ви е истински празник за възприятията!!
ОтговорИзтриванеЕва е страхотен кулинар във всяка една област!
ОтговорИзтриванеСнимките й са винаги много красиви, "апетитни", с много вкус, стил и красиви аранжировки.
Гостуването й е както винаги на ниво - чудесно предложение и много изкушаващо, дори и за хора необичащи сладолед.
Поздравления!