понеделник, 7 април 2014 г.

Терияки “Сърф енд търф” със салца


С тази рецепта участвам в конкурса на Кикоман “Победител в кухнята”. Конкурса е в категории: за начинаещи – Наденички с глазура от мед и соев сос, за напреднали – Терияки "Сърф енд търф" със салца, за майстори – Масала от сладък картоф и патладжан.


Източник на рецептата www.oishii-cuisine.com

Продукти:
2 с.л. Кикоман Терияки
2 с.л. Кикоман соев сос червена капачка
2 с.л. сок от лимон
2 с.л. зехтин, плюс допълнително за пържене
2 бр. котлети от сьомга
сурови скариди

Салца:

1 глава лук, обелен и нарязан на дребно
1 глава червено цвекло, обелена и нарязана на дребно
1 морков, обелен и нарязан на дребно
скилидка чесън
1 с.л. Кикоман соев сос
2 с.л. оцет Балсамико - светъл


Начин на приготвяне:
За “сърф енд търф”-а, разбъркайте терияки маринатата,соевият сос, сока от лимон и зехтина.
Поставете котлетите от сьомга и скаридите в съд и ги полейте с маринатата.
Оставете ги за около 20 минути в хладилник.

За салцата, разбъркайте всички продукти.

В нагорещен тиган, намаслен със зехтин запържете котлетите сьомга за около 5 минути от всяка страна.
Извадете ги и ги поставете в чиния.
В същият тиган добавете още малко зехтин, при необходимост. Добавете скаридите и скилидката чесън и запечете скаридите докато станат розови.
Извадете ги от тигана и ги поставете в чинията със сьомгата.
Сервирайте заедно със салцата.





Няма коментари:

Публикуване на коментар