Дата на публикуване: 01.07.2012г.
Дата на обновяване: 14.04.2020г.
Рецептата е от Иван Звездев.
Продукти:
500 гр пилешки крилца
марината:
5 с.л. кисело мляко
1 с.л. кетчуп
1 с.л. мед
2 с.л. лимонов сок
щипка джинджифил
панировка:
100 гр царевично брашно
100 гр галета
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. сусам
1 ч.л. сол
Приготвяне:
Крилцата се разрязват на три части, пос тавите и най-тънката част се отстранява. В магазините продават крилца без тънка част или пък нарязани, така, че това вече няма да е необходимо.
В купа се разбъркват продуктите за маринатата и крилцата се потапят в нея. Покриват се с прозрачно(стреч) фолио и се прибират в хладилник за 1 час.
В друга купа се разбъркват продуктите за панирането.
Крилцата се изваждат от хладилника и се отцеждат от маринатата. Овалват се в панировката.
Пържат се в горещо олио, на маслена баня и умерена температура на котлона. (Олиото да покрива до половината крилцата). Крилцата се пържат от двете страни до готовност и се изваждат върху домакинска хартия, да се отцедят от мазнината.
Изглеждат толкова хрупкави!
ОтговорИзтриванеИ неустоимо вкусни!
Хубава неделя, Кате!
Взимам си биричката и се присъединявам към Дани на хрупкави крилца!
ОтговорИзтриванеЦелувки Бонбон*)
Изглеждат страхотно, Кате!
ОтговорИзтриванеКате,вземай ги и те чакам.............слагам бялото вино в хладилника:))Разкошни са!
ОтговорИзтриванеСупер ! Обичам пилешки крилца !
ОтговорИзтриванеХубава неделя ,Катюша !
❤•.¸¸✿⊱╮
ОтговорИзтриванеDelícia... delícia!!!!
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil
♡°º
°♫♫♪¸.•°`♡✿
Кате,и аз идвам неустоими са просто!
ОтговорИзтриванеПРЕГРЪДКИ!
İlginç lezzetler ,ellerine sağlık sevgiler.
ОтговорИзтриванеНеустоимо вкусни,хрупкави и божествени.Ще изям екрана :) :) :)
ОтговорИзтриванеЕхх, Кате.. Как да съм на диета, кажи ми! Много вкусни тези крилца, веднага ми повдигнаха апетита!
ОтговорИзтриване