Страници
Печени хрупкави пилешки крилца
Рецептата е от Иван Звездев.
Продукти:
500 гр пилешки крилца
2 яйца
1 ч.ч. пшеничен грис
1/2 чч. смлени орехови ядки
1/4/ ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
Приготвяне:
Почистете крилцата от тънката част.
Разбийте яйцата в купа.
В друга купа смесете орехите, гриса, пипера и солта.
Потопете крилцата в яйцата, след това в сухата смес.
Подредете ги върху решетката на фурната, като отдолу поставете тава, за да не пада от панировката във фурната:).
Изпечете ги на 200 градуса в предварително загрята фурна, обърнете ги веднъж.
Аз ги пекох по 15 минути от всяка страна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ех, че вкусно! Непременно ще го сготвя:)
ОтговорИзтриванеТочно за довечера бях поръчала да купят моите хора крилца ;) и ето как ще ги приготвим!!! Много вкусно предложение, благодаря!!!
ОтговорИзтриванеЧудни са, Кате! Тъкмо съм се запасила с едни крила и рецептата ти ми идва съвсем навреме :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
КАте, готово. Ето ми ги крилцата, облизахме си пръстите нищ, че с червен (сладко кисел сос) ги сложих. Ама пък беше по-мързелив. Малко повече подправки ръснах в панировката, та станаха и леко люти, ама пък ... много важно. Чудни /бяха.
Изтриване/Благодаря за рецептата!
Еее, Пепчо, ама те твоите по-хубави от моите станали:):):)! Страхотни са, публикува ли ги как ги направи, че аз само снимка отварям? Дай да ги направя аз сега по твоите:):):)
Изтриванене, не съм. Само снимка е. Но то другото е подправки "на око" - т.е каквото ми попадна пред очите, а орехи не слагам, защото имам проблем с тях и езика. Ще ги пусна тия дни, ама нараво с линка към теб :) пък подправки да си слага кой каквито обича. Основното за мен беше пшеничния грис, който до сега не бях използвала за паниране.
ИзтриванеЕх ,че вкусно и хрупкаво...Чудни крилца си приготвила ,Кате!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасен,вълнуващ уикенд ти желая!
МММММ...препечени ,хрупкави и вкусни.
ОтговорИзтриванеМного хубава рецепта Катенце.
Прегръдки и прохладни почивни дни!
Ммм, и с любимите ми орехчета - фантастично. Мисля да ги направя, но ще заменя крилцата с бутчета (кълки, кълки хахаха).
ОтговорИзтриванеХубав следобед, Катюшке :)
И аз с кълки и биричка!
ОтговорИзтриванеЦелувам те Бонбон:)
Tiene un aspecto muy rico me encanta ,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриванеаз няма да го опитам, но ми се видя интересон в панировката да има орехи!
Хубава неделя!
Биричка изстуди ли ми за крилцата?;)
ОтговорИзтриванеПрекрасни са, ако може две за вечеря!
Хубава неделя, Бонбон!
Вкусотия!А и здравословно...не е пържено:)
ОтговорИзтриванеПоздрави:)
❤✿•.¸•.¸¸
ОтговорИзтриванеAssadas com esses ingredientes fica melhor ainda.
♡ Boa semana!
Beijinhos.
Brasil
✿•.¸¸✿⊱╮
Неустоими, само да има кой да ги приготви! Прегръдки, Кате! :)
ОтговорИзтриванеИзглеждат страшно вкусно! Записвам си за проба:)
ОтговорИзтриванеХубав и прохладен ден!