Страници

Печени хрупкави пилешки крилца


Рецептата е от Иван Звездев.



Продукти:

500 гр пилешки крилца
2 яйца
1 ч.ч. пшеничен грис
1/2 чч. смлени орехови ядки
1/4/ ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол


Приготвяне:

Почистете крилцата от тънката част.
Разбийте яйцата в купа.
В друга купа смесете орехите, гриса, пипера и солта.
Потопете крилцата в яйцата, след това в сухата смес.
Подредете ги върху решетката на фурната, като отдолу поставете тава, за да не пада от панировката във фурната:).
Изпечете ги на 200 градуса в предварително загрята фурна, обърнете ги веднъж.
Аз ги пекох по 15 минути от всяка страна.

17 коментара:

  1. Ех, че вкусно! Непременно ще го сготвя:)

    ОтговорИзтриване
  2. Точно за довечера бях поръчала да купят моите хора крилца ;) и ето как ще ги приготвим!!! Много вкусно предложение, благодаря!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудни са, Кате! Тъкмо съм се запасила с едни крила и рецептата ти ми идва съвсем навреме :)
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. КАте, готово. Ето ми ги крилцата, облизахме си пръстите нищ, че с червен (сладко кисел сос) ги сложих. Ама пък беше по-мързелив. Малко повече подправки ръснах в панировката, та станаха и леко люти, ама пък ... много важно. Чудни /бяха.
      /Благодаря за рецептата!

      Изтриване
    2. Еее, Пепчо, ама те твоите по-хубави от моите станали:):):)! Страхотни са, публикува ли ги как ги направи, че аз само снимка отварям? Дай да ги направя аз сега по твоите:):):)

      Изтриване
    3. не, не съм. Само снимка е. Но то другото е подправки "на око" - т.е каквото ми попадна пред очите, а орехи не слагам, защото имам проблем с тях и езика. Ще ги пусна тия дни, ама нараво с линка към теб :) пък подправки да си слага кой каквито обича. Основното за мен беше пшеничния грис, който до сега не бях използвала за паниране.

      Изтриване
  4. Ех ,че вкусно и хрупкаво...Чудни крилца си приготвила ,Кате!
    Поздрави и прекрасен,вълнуващ уикенд ти желая!

    ОтговорИзтриване
  5. МММММ...препечени ,хрупкави и вкусни.
    Много хубава рецепта Катенце.
    Прегръдки и прохладни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Ммм, и с любимите ми орехчета - фантастично. Мисля да ги направя, но ще заменя крилцата с бутчета (кълки, кълки хахаха).

    Хубав следобед, Катюшке :)

    ОтговорИзтриване
  7. И аз с кълки и биричка!
    Целувам те Бонбон:)

    ОтговорИзтриване
  8. Tiene un aspecto muy rico me encanta ,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  9. Кате,
    аз няма да го опитам, но ми се видя интересон в панировката да има орехи!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  10. Биричка изстуди ли ми за крилцата?;)
    Прекрасни са, ако може две за вечеря!
    Хубава неделя, Бонбон!

    ОтговорИзтриване
  11. Вкусотия!А и здравословно...не е пържено:)
    Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  12. ❤✿•.¸•.¸¸
    Assadas com esses ingredientes fica melhor ainda.
    ♡ Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ✿•.¸¸✿⊱╮

    ОтговорИзтриване
  13. Неустоими, само да има кой да ги приготви! Прегръдки, Кате! :)

    ОтговорИзтриване
  14. Изглеждат страшно вкусно! Записвам си за проба:)
    Хубав и прохладен ден!

    ОтговорИзтриване