Страници
Пилешки крилца в сладко-кисел сос
Рецептата за тези крилца е от блога на Пеп-4о.
Крилцата са много вкусни, соса също:). Наподобяват вкуса на едни крилца, които много ми харесват в Спиди, Плевен. Горещо ги препоръчвам, както се казва. Пепчо, благодаря за рецептата, споделяла съм, че няколко пъти съм я правила!
Няма разлика в рецептата, но я записвам и тук, да не вземе Пепчо да я изтрие от блога:) Пък и тук си съхранявам рецептите, да спестя писането в тефтерчето:)
Продукти:
около 1 кг пилешки крилца
марината:
150 мл солен соев сос
100 мл олио
100 мл бяло вино
2 с.л. червен пипер
сока от 1 лимон
1 с.л. майорана
1 ч.л. черен пипер
1 щипка сол/ може и без, соевияt сос е достатъчно солен
сос:
200 мл бяло вино
200 мл кетчуп
2 ч.л. мед
50 мл светъл балсамов оцет(или ябълков)
Приготвяне:
Крилцата се почистват и от тях се изрязват тънките крайни части. Измиват се и се подсушават.
Продуктите за маринатата се поставят в купа и се разбъркват добре.
Крилцата се поставят в купата, разбъркват се добре, така че марината да ги покрива и купата се покрива със стреч фолио. Прибират се в хладилник за 12 часа. Изваждат се от маринатата.
В дълбок тиган се изсипват продуктите за соса. Когато сосът заври котлона се намалява.
Крилцата се подреждат на един ред и тигана се затваря с капак. Ако нямате капак може да се използва алуминиево фолио.
След 5 минути крилцата се обръщат. Готвят се общо 30 минути, като през 5 минути се обръщат. След 30те минути от началното време за готвене капака се отстранява и се оставя на котлон докато соса се сгъсти.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравей Кате!
ОтговорИзтриванеСтрахотни крилца,прати малко и у дома !
прегръдки и хубава вечер мила
нека е спорна и предстоящата седмица
Марийче, ще ти пратя, но и заповядай, с най- голямо удоволствие споделям с теб!:)
ИзтриванеЧудесно изпълнение, Кате. Много обичам сладко-кселият сос и всичко с него. Когато за първи път опитах китайско, беше с такъв сос и се влюбих в него. Тази рецепта е малко по-различна от онази, която аз ползвам, но пък звучи неустоимо, вкусно и омайващо. Много е предизвикателна и ме заинтригува също да я опитам.
ОтговорИзтриванеСнимките ти както винаги са прекрасни и предизвикващи неистов глад и вълчи апетит. :)))
Прегръдки, Кате и пожелание за прекрасна неделна вечер и една успешна нова седмица!
И у нас се хапва с удоволстие китайско-като твоите крилца.Изглеждат апетитно.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер,Кате!
Любимите ни, със сладко кисел сос за всякакви случаи :)
ОтговорИзтриванеСега имам едни хапки, пак в сладко-кисел сос, но с джинджифил, ще пусна тия дни, виж и оня сос, Кате.
Много, много апетитни снимки!