Страници

Кавърма по Ивайловградски

Дата на публикуване: 20.02.2013 г.
Дата на обновяване: 05.06.2019 г.


В
 едно предаване за Ивайловград по Дестинация България показаха рецепта за кавърма по Ивайловградски.
Запленена от тази част на България, която е в списъка ми с места за посещаване:)реших да се пренеса поне кулинарно там.
Това, което успях да разбера от рецептата, понеже до мен има един сладък Бърборко:) беше, че в нея се слагат равни части свински врат, праз и черен дроб. За подправки нищо не разбрах, но в крайна сметка подправките са на вкус, така, че едва ли съм изменила нещо съществено.
Ето как я приготвих аз и се получи нещо наистина много вкусно!




Кавърма по Ивайловградски


Продукти:
1 парче сланина
500 гр свински гърди без кокал ( свински врат, плешка)
500 гр черен дроб
500 гр праз лук

1 к.ч. червено вино
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
1 с.л. доматено пюре






Начин на приготвяне на Кавърма по Ивайловградски:

Сланината, месото, дроба и праза се нарязват на едро.



В дълбок тиган на котлон се поставя сланината и се добавя малко олио. Оставя се да се разтопи.



Добавя се месото и се пържи до полуготовност.



Добавя се дроба и се пържи също докато промени цвета си.


Добавя се праз лука, задушава се за няколко минути и се добавят доматеното пюре, солта и подправките.


Разбърква се и се налива виното. Кавърмата се оставя под капак за около 30 минути на среден огън. Капака се отстранява и ястието се оставя на котлона докато остане на мазнина.

Кавърма  със свински гърди

Кавърма с плешка


9 коментара:

  1. Харесвам тази комбинация!
    Благодаря за чудесната рецепта, по мой вкус е! И си пасва много добре с винцето :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ohh wie toll .Dieses Rezept kommt in meine Cooking List .
    LG
    Martina

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, с дроб не съм опитвала, но на прочит ми харесва. Ще похапна от твоята, че много апетитно изглежда! Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудно ястие ,Кате ! Много ми хареса щом има и дроб ! А праза съм сигурна ,че му придава и страхотен вкус !
    Хубава вечер , Бонбон :* ! Целувки !

    ОтговорИзтриване
  5. Това определено ще е вкусно! Мазнинко и вкуснинко :)

    ОтговорИзтриване
  6. Тази част от страната е и в моята листа, ама съм сигурна, че ще ме изпревариш- с твоят интензитет на пътуване...;)))
    И кавърмата ще опитам- изглежда много, много добре;)

    ОтговорИзтриване
  7. Еми, страхотна се е получила:)
    Месце има ли, значи всичко с яденето е ок:) Хаха
    Майтапя се:)
    Хареса ми рецептата:)

    ОтговорИзтриване
  8. Преди малко я свалих от печката - страхотна е! Да не говорим, че е бърза и лесна за правене. Ако продължа да пиша, може и да не ми оставят, затова благодаря! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Усмихна ме! Едва ли има и за мен, но бих се наредила на опашката! Наистина е нещо страхотно, радвам се, че сподели резултата! Поздрави, Бонбончето!

      Изтриване