Страници
Печени зеленчуци с меден дресинг
Продукти:
1 артишок
няколко моркова
1 глава броколи
1 глава чесън
2-3 с.л. олио от авокадо
сол
дресинг:
1 ч.л. мед от летни билки
1 с.л. олио от авокадо
1 ч.л. оризов оцет
Приготвяне:
Дръжката на артишока се изрязва, а цветът се почиства от старите и твърди листа и се нарязва на парченца. Поръсва се с лимонов сок, за да не потъмнява.
Броколите се измиват и накъсват на розички.
Морковите се остъргват, ако са малки се оставят цели, ако са по-големи, може да се разполовят по дължина.
Чесъна се разрязва на две, не се бели.
Зеленчуците се подреждат върху тава с хартия за печене. Поливат се с олио от авокадо и се посоляват.
Пекат се във фурна на 180-190 градуса до готовност (за около 30-40 минути). Изваждат се, поливат се с дресинга, разбъркват се и се връщат във фурната за още около 5 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате,
ОтговорИзтриванечудни са зеленчуците.Прекрасно и много вкусно.
Поздрави !
А така. Идеално за гарнитурка, че няма да ми мине номера да храня четириглавата ламя с това;) Мерси, бонбон!
ОтговорИзтриванеЧудесни са станали, Кате! А дресингът е един път!
ОтговорИзтриванеЗвучи вкусно, Кате! Не съм пекла още с авокаводото олио, засега само в салатки го ръся :)
ОтговорИзтриванеИзглежда много вкусно, тъкмо ми даваш идейка за едни зеленчуци, Кате, благодаря! Хубава събота!
ОтговорИзтриванеНом ном ном... любими зеленчуци приготвени по любим начин! Прелест!
ОтговорИзтриване