Кнедлите са изключително популярни в Европа. Поднасят се като гарнитури, добавки към супи или десерт. Съществуват вариации с картофи, хляб или брашно. Днешните са със земели и шпек(вид австр.бекон) .
Други варианти:
Кнедли със стар хляб и лук; Кнедли със сливи; Кнедли с шоколад
Земел кнедли с шпек(бекон)
Продукти:
5 бр. нарязани земели
250 мл прясно мляко
2 яйца
2-3 с.л. брашно
сол
черен пипер
добавки:
нарязан на малки кубчета шпек (студено пушен бекон)
*Може да се добавят и ситно нарязан магданоз и предварително задушен/запържен лук.
Нарязаните земели се накисват с млякото за 30 минути.
В зависимост от хляба, може да поеме повече или по-малко мляко, затова ако е необходимо да се отцеди излишното мляко.
След това се добавят останалите продукти.
Всичко се смесва добре. С мокри ръце се взима от сместа и се оформят топчета с диаметър 3-4 см. Може и по-големи, по-малки:).
Пускат се във вряща подсолена вода и се варят на средна степен за около 10-15 минути, докато изплуват на повърхността.
Изваждат се и се отцеждат. Поднасят се с бульон или като гарнитура към печени и варени меса.
*Кнедлите могат да се направят и със стар хляб.
Започвам вече да се влюбвам в немската кухня.........Поздрави,Кате:)и прегръдки!
ОтговорИзтриванеЧудесни кндели,Кате, но...не ми се лепят , където искам:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеНашият кмет е Грац. Много поздрави, ако го видиш:)
Кате,
ОтговорИзтриванетака и не заобичах типичните немски кнедли.Още на времето, в ония стари времена все кнедли се поднасяха в Германия.И явно ти вече навлизаш в тази кухня много активно.Благодаря за интересната рецепта.
Поздрави !
Като се спомене кнедли, веднага си представям картофените. Ами като съм свикнала с тях, какво да правя! Майка ми все такива правеше. Покрай теб ще опитам и хлебни. Какво да се прави - австрийската кръв си казва думата! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!