Мнението ми за добрата паста е, че трябва да се включва в рецепти, в които да се усеща нейният вкус, а не да преобладава сосът например. Бих могла да я консумирам само със зехтин. Разбира се към нея могат да се добавят и други продукти, които да предадат и един малко по-различен вид на ястието. Имам няколко такива рецепти в блога,които може да разгледате тук.
Скоро попаднах на едни много интересни мини карфиолчета, толкова цветни и красиви. Естествено и тях ми се искаше да приготвя така, че да наблегна на техният вид и цвят. Други рецепти от семейство карфиолови, може да видите тук:).
Повече за цветните карфиолчета може да прочетете тук.
И на финал овкусих цялото това съвършенство с Авокадово олио и малко сол.
Рецептата е точно такава - семпла, но същевременно атрактивна и вкусна.
Продукти, за 2 порции:
4 "кълбета" Талятели
2 бр мини цветни карфиолчета
по 1 с.л. авокадово олио на порция
3-4 с.л. авокадово олио за печене на карфиола
сол на вкус
Приготвяне:
Карфиолите се измиват и накъсват на розички. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене и се поливат с авокадово олио, посоляват се леко и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20 минути.
Талятелите се сваряват според указанията на опаковката, измиват се и се отцеждат. Разбъркват се с авокадово олио и се разпределят в чинии.
Към всяка порция се добавят розички карфиол.
Цветна приказка, нали знаеш това ми е слабостта! Много ти е хубава пастата, за снимките - то е ясно! :) Само където тук едва ли ще намеря от тези същите..
ОтговорИзтриванеСкоро обаче започвам много силно да експериментирам с прясна паста, като в момента си набавям нужните брашна - Stay tuned!
Поздрави, Кате!
Стамен, цветен карфиол има в Билла, ама цената му е мноого солена:)
ИзтриванеКате, винаги огромна красота и вкус се крият в семплите неща! Прелестна цветна и ароматна публикация!
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриваневинаги ни представяш нещо интересно и несъмнено вкусно.Тези карфиолчета са някакви хибридни зеленчуци, сигурно.Не съм ги виждала в търговската мрежа в България.Аз проучвам различните видове листна цикория и съм изненадана колко много хибриди вече има.
Поздрави !
От Италия заобичах и сега за мен е най-вкусно, когато пастата не се дави в сос, а изпъква в ястието.
ОтговорИзтриванеПрекрасно предложение, а тези карфиолчета са безкрайно сладурски! Веднага ми се прииска да си намеря и тук отнякъде и да пробвам.
Сърдезни поздрави! :)
Еха,ама много сладурести са тези малчовци и какви красиви цветове имат,браво,Кате,чудесна находка и още по-чудесно приложение,мила!Силни прегръдки!
ОтговорИзтриванеКате, страхотни са!Обичам такива цветни чинийки!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеМного интересно се е получило с този цветен карфиол!С удоволствие бих го опитала:)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Каква дъга < ККате. А такива карфиолчета сефте виждам:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеНе знаех, че има такива карфиолчета! Дано и аз попадна на тях.
ОтговорИзтриванеКате, аз не си падам по пастата, особено постна:), а пък и ако я хапвам, предпочитам да е с много сос, но не мога да отрека красиво поднесената чиния при теб!
ОтговорИзтриване