Страници
Боб на фурна с кюфтенца
Продукти:
1 ч.ч. боб
4 ч.ч. вода
сол
джоджен
чубрица
2 глави лук
1 чушка
около 50 мл олио
За кюфтенцата:
300 гр кайма смес
1 глава лук
сол
подправки по избор: черен пипер, пикантина барбекю
1 яйце
1 с.л. галета
Приготвяне:
Бобът се измива и поставя в тенджера, залива се с вода. Когато заври водата се изхвърля, бобът се отцежда, измива и връща в тенджерата. Наливат се 4 чаши вода и се вари до готовност.
Лукът се бели и нарязва на полумесеци, чушката на ивици. В тиган се загрява олио и зеленчуците се запържват до омекване.
Добавя се отцеденият боб, чубрицата, джоджена и при нужда сол. Разбърква се добре и се изсипва в тава. Налива се от бульона, колкото да покрие боба.
Ястието се запича в предварително загрята на 200 градуса фурна докато течността се изпари.
За кюфтенцата:
Каймата се омесва с подправките, солта, яйцето, галетата и нарязаният на ситно лук и от нея се оформят малки кюфтенца, които се пържат в предварително загрято олио в тиган.
Изваждат се върху хартия да се отцедят и се поднасят със запеченият боб.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Вкусен обяд си ми приготвила, Кате!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава сряда!
Кате,
ОтговорИзтриванеобикновено правим бял боб с ребра.Така го харесват в къщи.Но и твоето предложение е чудесно.
Поздрави !
Много апетитно изглежда,Бонбонче!
ОтговорИзтриванеХубав ден и прегръдки
Представям си колко приятно ухае, вкъщи също така се хапва, но под формата на боб-чорба...ще го запека другият път и аз.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Такава комбинация не ми е хрумвала, браво за идеята. Изглежда много вкусно. Поздрави, Кате!
ОтговорИзтриванеЕх, че питателно... Веднага сядам на масата, с празен стомах в готовност. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Кате!
Леле, Кате, страхотна идея ми даваш! И без това у дома никой не яде боб без месце към него. Страшен е станал твоят! Поздрави!
ОтговорИзтриванеАма,а че вкусотия, Кате! Чудесна комбинация...вместо боб с наденица! Благодаря за предложението! Спокойни почини дни, мила!
ОтговорИзтриване