Страници

Механа "Кайзера" с. Орешак


Въпреки, че вече няколко пъти съм споделяла положителните си отзиви за това място, отново ще го направя. Радвам се да видя, че дори и след време "Кайзера" продължава да е красиво, уютно и вкусно място. Обикновено първите впечатления могат да заблудят човек в преценката, дали в положителен или отрицателен аспект, но тази механа категорично защитава позицията си на едно от предпочитаните за мен ( а и както се убедих по броя на посетителите) заведения за хранене. Предишните ми отзиви може да видите тук, тук и тук.
Намира се в Троянският балкан, в близост до Троянски манастир, живописната махала Баба Стана, Черни Осъм с природонаучният музей, Беклемето, на около 20 км от Римска крепост Состра, с.Ломец. Района е подходящ и за пикник:).


Менюто на "Кайзера" е изключително интересно, богато и много българско. Освен, че опитахме някои ястия на място, си взехме и за вкъщи от любимият бобец на Ицко:).

Шкембе чорба:


Салата "Бабини измишльотини"


Заралийско мезе и на заден план чушленца:


Селско мезе и вкусни пърленки:Торта "Кайзер Франц"2 коментара:

 1. Кате,
  в България също има много красиви местенца с местна кухня в битов стил.Благодаря,че представяш подобни красиви и изискани места.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 2. Не сме се отбивали в това заведение, но имаме наскоро път натам и ще се доверя на преценката ти, та ще опитаме и ние менюто им. Обичам такива спретнати и обзаведени в стар български стил механи, а тази изглежда много уютно, Кате.
  Поздрави и усмивки от мен!

  ОтговорИзтриване