Страници
Hello September и още едно барбекю
Новият месец е тук, а времето продължава да е благоприятно за разходки сред природата, къмпинги и барбекюта. Наслаждаваме се и ние на всеки такъв момент. Поредните предложения за приготвяне на храна отново са лесни и не изискват някакви специални продукти, приготовления и умения.
Барбекю ребърца
Ребърцата се нарязват (може да се пекат и цели). Мариноват се в Пикантина барбекю и зехтин (олио). Пекат се върху решетка(скара) на загрята жерава от двете страни. Изпекохме и няколко пилешки крилца, също мариновани в Пикантина барбекю и зехтин.
Пиперки, наденички, хлебчета и патладжан на барбекю
Пиперките се измиват и се пекат цели( много лесно се белят след това и са много вкусни:). Наденичките се пекат цели, може да се забодат на шишчета. Абсолютно всички наденички са подходящи за целта( полуготови, готови, както и салами от рода на Камчия, Хамбургски и т.н. които се режат на филийки). Патладжанът този път е изпечен цял, за нарязан на филийки се маже със зехтин и сол преди печене. Хлебчетата са полуготови, пекат се от всички страни. Може да се използват и готови хлебчета, които само да се препекат:).
Домашна лимонада
Тази е със сода(газирана вода), но може да се направи и с обикновена вода. Добавя се сок от лимон и резени лимон, по желание мед или захар.
И сервирането - лесна работа:) колкото по-небрежно, толкова по-добре:). "Масичке, поднеси храна:)"
Споделям и едно откритие, камък с формата на лице:
Прекрасен и вдъхновяващ месец желая на всички!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате, приемате ли желаещи за чудесното ви барбекю :))
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат септември!
Голяма красота е тази публикация, Кате!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
И аз успух да запиши 2-3 за кратко време, твойте обаче са пъстри, цветни и много привлекателни ;)
ОтговорИзтриванеЩастлив септември!
Леле, Кате! Преглъщам ли, преглъщам Не зная някой , който да не обича барбекю:)
ОтговорИзтриванеЗа мен поне от апетитните хлебчета...
ОтговорИзтриванеПрипомних си, как дядо ни водеше на открито в планината и ни правеше "чушка - пръжка", така го наричаше - сланинка и чушка, нанизани на шиш и ни ги печеше на жив огън, отдолу, под тях подлагаше филия хляб, който се напояваше и ставаше толкова вкусен и ароматен...