Страници
Пилешко филе с гарнитура от чипс от моркови, хайвер от леща Белуга и задушен бейби спанак
Поразителната прилика на зрънцата на този вид леща с черният хайвер е очевидна. Подходяща е за гарнитури, за самостоятелно консумиране и превръща всяко ястие в специално и то без много усилия. Опитах леща Белуга и съм очарована. Вкусна е приготвена само със сол!
Мисля си, че успешно би могла да бъде включвана както в гарнитури, така и като добавка към салати, хапки, сандвичи, зеленчукови бургери.
Тази рецепта е по-скоро нещо като предложение за комбинация на продуктите: пилешко филе, моркови, спанак и леща Белуга. Няма точни продукти, нито пък е задължително точно тяхното използване.
Пилешките филета се мариноват в зехтин, малко сол, черен пипер и по желание сух риган и се пекат на грил тиган или тиган с не залепващо покритие.
Морковите се нарязват на тънки филийки по диагонал, мариноват се в зехтин и се пекат в същият тиган.
Листенцата бейби спанак се измиват добре, отцеждат се от водата и от тях се отстраняват дръжките. Малките листа се оставят цели, а по-големите се нарязват на две-три части.
В тиган се загрява масло ( 2-3 с.л. за около 1/2 кг спанак), добавя се спанака и се задушава до омекване, като се разбърква от време на време. Бейби спанака е с крехки листа и времето за приготвяне е кратко - 5 до 10 минути. За друг вид спанак ако е необходимо може да се добави и малко вода или листата предварително да се бланшират за 1-2 мин. във вряща вода. Задушеният спанак се посолява.
Лещата Белуга се измива, отцежда се от водата и се изсипва в тенджера. На 100 гр леща се добавя 1/2 л вода. Вари се до готовност. Отцежда се от водата, посолява се и по желание се разбърква с малко зехтин.
Пилешкото филе се сервира с чипс от моркови, леща Белуга, йогурт, задушен спанак и кедрови ядки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате,
ОтговорИзтриваневсе още не съм я пробвала тази леща белуга.Но в скоро време се надявам да успея да я изпробвам.Имам един пакет, който чака с нетърпение да бъде оползотворен.Ще се възползвам от твоите съвети, чудесно и много вкусно ястие се е получило.
Поздрави и весело и прохладно лято !