Страници

Кокосово къри пиле


Т

олкова папки със снимки си стоят в компютъра. За повечето от тях имам снимки, а нямам рецепта. Така е като не се записва на момента:).  Реших да споделя това пиле, преди да съм забравила как точно го приготвих, защото наистина се получи вкусно и е разнообразие за любителите на класиката "Пиле със сметана". Разбира се, че може да се импровизира, да се променят и добавят съставки. Кокосовото мляко може да се замени с кокосова сметана.



Продукти:
2 пилешки филета(300 гр)
400 мл кокосово мляко от консерва
50 мл зеленчуков бульон
1 ч.л. сос от стриди
2 с.л. соев сос
1 ч.л. къри на прах
200 гр варена царевица от консерва
2 скилидки чесън
сол, на вкус
1 с.л. сусамово олио
сладки картофи


Приготвяне:
Сладките картофи се измиват и подсушават. Разрязват се на две, поливат се със зехтин и се посоляват. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене и се пекат във фурна на 200 градуса, до готовност( до омекване).
Пилето се нарязва на жулиени. Маринова се за десетина минути в соевият сос и сосът от стриди. В уок тиган се загрява сусамовото олио. Добавят се месото и чесъна, нарязан на филийки. Когато месото пусне сос, то той се излива в купа и месото се запича от всички страни. Към него се добавят кърито, солта, млякото, бульонът и отцеденият сос. Ястието се вари до сгъстяване на соса(за около 20 минути). Добавя се царевицата разбърква се, оставя се още 2-3 минути на котлона и се поднася топло с гарнитура от сладки картофи. Може да се поднесе и с варен ориз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар