Т |
Като цяло рецептата е съвсем простичка. В зависимост от броят на баничките се съобразява и останалото количество на продукти. В дълбока чиния или тавичка се налива вода, в която се потапя преди оформяне оризовата кора. Целта е да омекне. След това в средата на всяка кора се поставя плънка от яйце и нaтрошено сирене, сгъва се като плик. Незалепващ тиган се загрява и леко намаслява. Баничките се подреждат и пекат до зачервяване от двете страни. Чудесни са и топли и студени. Следващия път мисля да пробвам с по две кори на баничка и ще споделя резултата. А също така смятам, да ги пробвам във вита баница, както и всякакви други видове баници.
Трудно е да се дава количество на точни продукти, тъй като всеки харесва различно количество плънка в баничките си. Количествата по рецепта на Лулу са 4 бр. оризови кори, 150 гр извара, 50 гр овче сирене и 2 яйца. Аз направих около 13-14 банички, но както казах зависи колко плънка се поставя във всяка баничка и разбира се големината на корите също. Първите кори, с които правих баничките бяха от малките, малко по-големи от чиния за кафе. Вторият път оризовите кори бяха доста по-големи, вече като чиния за храна, та баничките станаха по-малко бройки.
Продукти:
оризови кори
200 гр сирене(или смес от сирене и извара)
2 яйца
Интересно!
ОтговорИзтриванеБрей, сега установявам, че блога на Лулу, който следях, нещо ми е зачезнал, веднага ще го намеря, благодаря за подсещането!
Кате,
ОтговорИзтриванечудесна идея, баничките изглеждат страхотно.Правила съм с тези кори рулца, ставаха доста вкусни и ефектни.Но банички не съм пробвала.Благодаря за подсказката.
Поздрави !
Водата,в която потапяте оризовите кори трябва ли да е топла,гореща или не?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, дано не е късен отговорът ми:). Водата е питейна вода, например със стайна температура. Обикновено когато има изискване да е топла или гореща отбелязвам в рецептите. Поздрави!
Изтриване