Страници

Замъците на Бургенланд/ Castles in Burgenland


К

ато попаднали в различен свят се разхождахме от замък в замък, между различни стени, години и отминали истории, съхранени благодарение на хора, които мислят за това. Стъпвахме по вековни истории, изкачвахме се по стълби на кули, наслаждавахме се на гледки, срещнахме се с рицари, хранихме се в една старинна атмосфера и сякаш се прехвърляхме от една приказка в друга...

Въпреки, че името на провинцията носи в себе си частицата "Бург", която на немски означава "замък", това всъщност не е свързано с множеството замъци, намиращи се на територията, а с факта, че тя е съставена от три унгарски области, носещи в името си същата частица: Wieselburg (Moson), Ödenburg (Sopron), Eisenburg (Vas).
За прекрасната природа на тази част от Австрия писах в публикацията "Бургенланд - слънчевата страна на Австрия", а тази посвещавам на забележителните замъци на Бургенланд.


Burg Schlaining






Burg Bernstein









Ritterburg Lockenhaus 















Тиквена крем супа

Леберкньодел супа


Фритатен супа

Пържени филенца със салата

Печено говеждо със сос, кнедла и сладко от боровинки

Пържено пиле върху зеле, моркови и картофи

Рицарски шиш с два вида сос и пържени картофи

Щрудел с ябълки и мак

Домашен шоколадов сладкиш

Burgruine Landsee















Burg Forchtenstein







Всичките ми публикации за градове, природа и забележителности на Австрия съм събрала тук.


4 коментара:

  1. Наистина забележителни замъци Кате.А Австрия е богата на такива, само съм минавала през Австрия, но и аз видях забележителни и много красиви замъци.Тази страна има богата и много красива архитектура.Благодаря за виртуалната наслада.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Ели, забележителна страна е във всяко едно отношение. Поздрави!

      Изтриване
  2. Охо, по моите стъпки сте били. :) Страхотни снимки!
    Един баир по- на запад е Burg Seebenstein и Türkensturz (от там се открива гледка надолу към цялата равнина на Бургенланд и в късна пролет е пълно с фотографи и алпинисти, катерещи вертикалната скала). За една Нова година бях в Бернщайн, Кате. Приказен е във всички сезони, но покрит със сняг е магичен. Съвсем наблизо до него, в Mariasdorf, е една от най-красивите и интересни късно готически църкви в Бургенланд, една от най-известните средновековни сгради в областта - червената църква, май Богородица ѝ беше патрон, но как точно е именувана не помня. Радарни изследвания са показали, че под олтара ѝ има останки от по-стара църква и саркофази. И е действаща. И Спа курортът на Бургенланд, в Stegersbach, не е за пропускане - с минерални води е, няколко разкошни хотела, голф игрище и не е скъпо. Дано сте имали време да пообиколите повече, ако не непременно си направете нов тур натам.
    Абе, тя цалата страна е като извадена от книжка с приказки. :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много места сме си набелязали, Ирме. Наистина е красиво накъдето и да се обърнеш, каквито и предпочитания да има човек, има за всеки по много. Със сигурност това няма да ни е последната разходка по тези места:). Поздрави!

      Изтриване