Т |
Пилешки сърчица "Йончеви"
Продукти:
1 кг пил.сърца
50 гр. краве масло
1 глава лук
1/2 с.л. соев сос
1 ч.л. чубрица
2 щипки шарена сол
1 ч.л. сол
сос:
1/2 домат
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 глава лук
2 стръка магданоз
50 гр. сирене
1 1/2 с.л. лютеница
1 ч.л. горчица
Приготвяне:
Сърцата се цепват, заливат се с 2 литра студена вода и се сваряват за около час. Отцеждат се.
Съставките за соса се пасират.
В дълбока тенджера се загрява маслото и в него се запържва нарязания на полумесеци лук. Добавят се соевият сос, чубрицата, шарената сол, посолява се и към него се добавя приготвеният сос и сърчицата. Оставят се в затворен съд на котлона на тих огън може и на изключен котлон за около 5 мин.
Чудесно ястие, Кате! Моите месоядници обожават сърчица, но досега сме ги правили само с масълце или на супа. Благодаря за рецептата, веднага си я записвам! Целувки!
ОтговорИзтриванеМного са вкусни, Сонче, опитайте ги. Най-често и аз ги приготвям с лук или с лук и чушки с масло, тези са малко по-пипкави, заради соса, но от време на време ги правя, защото ни харесват. Поздрави!
ИзтриванеКолко те обичам за тези рецепти, ако знаеш!
ОтговорИзтриванеНе само за тях де :D
Страхотно е това ястие!
Сърчица, чакайте ме!
Или, всеки път като посещавам блога ти изпитвам същите чувства:))). Сериозно обаче тези рецепти си остават най-вкусните и харесвани. Какво ли не опитваме, разнообразяваме, но като ти приготвят такава манджа, си е друго:). Поздрави!
Изтриване