Страници

Пилешки сърчица "Йончеви"


Т
ази рецепта я правя от няколко години, но ето че и нея не съм споделяла в блога. Ястието е много вкусно, може да се направи само със сърчица или с микс с воденички, или пък само воденички:). Рецептата я има в сайта на "Бон апети". Приготвям я по малко по-различен начин, а в оригиналната рецепта към соса има и печурки но аз не слагам, а също и лют чили сос - който обича.



Пилешки сърчица "Йончеви"



Продукти:
1 кг пил.сърца
50 гр. краве масло
1 глава лук
1/2 с.л. соев сос
1 ч.л. чубрица
2 щипки шарена сол
1 ч.л. сол

сос:
1/2 домат
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 глава лук
2 стръка магданоз
50 гр. сирене
1 1/2 с.л. лютеница
1 ч.л. горчица



Приготвяне:
Сърцата се цепват, заливат се с 2 литра студена вода и се сваряват за около час. Отцеждат се.
Съставките за соса се пасират.
В дълбока тенджера се загрява маслото и в него се запържва нарязания на полумесеци лук. Добавят се соевият сос, чубрицата, шарената сол, посолява се и към него се добавя приготвеният сос и сърчицата. Оставят се в затворен съд на котлона на тих огън може и на изключен котлон за около 5 мин.


4 коментара:

  1. Чудесно ястие, Кате! Моите месоядници обожават сърчица, но досега сме ги правили само с масълце или на супа. Благодаря за рецептата, веднага си я записвам! Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много са вкусни, Сонче, опитайте ги. Най-често и аз ги приготвям с лук или с лук и чушки с масло, тези са малко по-пипкави, заради соса, но от време на време ги правя, защото ни харесват. Поздрави!

      Изтриване
  2. Колко те обичам за тези рецепти, ако знаеш!
    Не само за тях де :D
    Страхотно е това ястие!
    Сърчица, чакайте ме!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Или, всеки път като посещавам блога ти изпитвам същите чувства:))). Сериозно обаче тези рецепти си остават най-вкусните и харесвани. Какво ли не опитваме, разнообразяваме, но като ти приготвят такава манджа, си е друго:). Поздрави!

      Изтриване