Реших да споделя тази рецепта, не заради шницела, такива съм показвала достатъчно, а заради вкусната гарнитура. Опитах сходно тиганче в една гостилница в Грац, но беше приготвено с пържоли, а не с шницели. Гарнитурата може да бъде поднесена и към други меса, както и риба.
Гарнитура от зелен боб и запечени картофи на тиган с масло
Продукти:
Млад зелен боб(грах) на шушулки
картофи
3- 4 скилидки чесън
краве масло
сол
Приготвяне:
Картофите се сваряват и белят. Нарязват се на едри кубчета. В тиган се загрява масло, по желание се добавят обелени скилидки чесън и картофите се запичат от всички страни. Изваждат се и се посоляват.
Зеленият боб се почиства от конците. В случай, че не е съвсем млад и крехък, може да се бланшира във вряща подсолена вода за 5 минути. Изважда се, отцежда се и се измива със студена вода. Отцежда се добре.
В тиган се загрява бучка краве масло(достатъчно за запичане, не за пържене) и в него се поставят обелените и нарязани скилидки чесън. Добавят се шушулките и се запичат от всички страни. Посоляват се на вкус.
По желание гарнитурите може да се подправят с черен пипер и различни подправки. Бобът може да се запече и в тиган, в който предварително е запържен лук с бекон.
Шницелът в тази рецепта е от свинско месо, овкусено със сол и черен пипер, панирано последователно в пълнозърнесто брашно- яйце-пълнозърнеста галета.
Кате,
ОтговорИзтриванечудесен шницел с гарнитура.Имаме един жълт подобен боб, който готвим и е много вкусен.А грахът когато е млад е чудесен сготвен със шушулките.Трябва обаче и грахът и бобът да са млади и тогава са много вкусни.
Поздрави !