П
|
илешките крилца са продукт, присъстващ често в кухнята у дома. Приготвям ги по много начини, чрез пържене, печене, на яхнии, в традиционни и чуждестранни ястия. Могат да бъдат чудесно мезе, или пък основно ястие, ако са придружени с гарнитура. В рецептите ми с пилешко месо има още много идеи, а тази е за хрупкави крилца на фурна, които, както и предишната рецепта отлежават в компютъра ми още от пролетта:).
Панирани пилешки крилца на фурна
Продукти:
пилешки крилца
галета( пълнозърнести или обикновени)
зехтин
вариант 1: 1 яйце + 1 с.л. горчица + 1 с.л. майонеза + 2 с.л. брашно
вариант 2: 1 ч.ч. бътермилк(или кисело мляко с висока масленост)+ 1 с.л. соев сос + 1 яйце
брашно с подправки по избор( сух риган, червен пипер, черен пипер, суха мащерка, сол)
Начин на приготвяне:
Пилешките крилца се почистват, от тях се изрязва най-тънката част, измиват се и се подсушават. За вариант 1 се потапят в смес от разбитите добре продукти и след това в галета.
За вариант 2 се потапят последователно в: брашното с подправките - течна смес - галета. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, поливат се със зехтин и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност( за около 20-30 минути).
♥
Кате,
ОтговорИзтриванев нашия дом не сме правили крилца, няма техни почитатели.Но знам,че много хора ги обожават.Стават вкусни печени или панирани.Чудесни предложения са и твоите.
Поздравления за чудесните снимки и варианти на приготвяне !