Джинджифиловите бисквитки са неразделна част от кулинарната история на Америка. С характерния си топъл аромат на джинджифил, канела и меласа, тези бисквитки са не само вкусни, но и изпълват дома с уют. Любими са за следобеди с чаша горещ шоколад или чай.
Джинджифилови бисквитки - Америка
Продукти:
75 гр масло
175 гр захар(Мусковадо)
1 малко яйце
1 пакетче бурбонска ванилова захар
220 гр брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
щипка сол
подправки( сух джинджифил, канела, черен пипер, кармафил)
175 гр захар(Мусковадо)
1 малко яйце
1 пакетче бурбонска ванилова захар
220 гр брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
щипка сол
подправки( сух джинджифил, канела, черен пипер, кармафил)
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива с миксер, към него се добавя захарта и се разбива до получаване на крем. Добавя се яйцето и ваниловата захар, разбива се до усвояване. Добавят се пресятите заедно сухи съставки. Замесва се тесто. То е гъсто и много лепкаво. Разделя се и се оформя на дебели дискове, завива се в стреч фолио и се прибира в хладилник за 2-3 часа. Всеки диска се изважда, разточва се на кора върху хартия за печене, изрязват се желаните формички и излишното тесто се отстранява. Джинджифиловите сладки се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути, докато краищата започнат леко да се оцветяват. Изваждат се върху решетка да се охладят и се прибират в кутии. Съхраняват се около седмица. По желание може да се декорират с айсинг или разтопен шоколад.
Част от моите декорирах с лесен айсинг, приготвен от пресята пудра захар с добавен капка по капка прясно изстискан лимонов сок, до постигане на желаната консистенция. Изсипвам го във фунийка от хартия за печене и декорирам. Изсъхва много бързо, още докато се рисува.
Част от моите декорирах с лесен айсинг, приготвен от пресята пудра захар с добавен капка по капка прясно изстискан лимонов сок, до постигане на желаната консистенция. Изсипвам го във фунийка от хартия за печене и декорирам. Изсъхва много бързо, още докато се рисува.
Няма коментари:
Публикуване на коментар