Страници

Солен кейк с левурда и сирена

Солен кейк с левурда и сирена

Продукти:

за правоъгълна форма с размер 20х8 см.

150 гр смес от бяло, царевично и пълнозърнесто брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
черен пипер
2 яйца
100 гр смес от нарязани на дребно краве сирене, пармезан, гауда, сушени домати, левурда
70 мл йогурт
2 с.л. зехтин





Начин на приготвяне:

Брашното се пресява с бакпулвера и всички продукти се разбъркват в купа, с лъжица.
Сместа се изсипва във форма, застлана с хартия за печене, по желание отгоре се декорира с листенца левурда.
Кейка се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност(суха клечка, или за около 45 мин.).
*Сместа е много по-гъста от тази за кекс. Зависимост от видове брашно, количеството йогурт може да се увеличи малко.
**С брашното, сирената, ароматите и формите може да се импровизира. Може да се използват лапад, спанак, манголд, коприва, да се направят мъфини. Времето за печене на мъфините обаче е различно и стандартно са готови за около 25 мин.



3 коментара:

  1. Кате,
    прекрасна рецепта, записвам я и ще я пробвам.Много ми допадна съчетанието от продукти, а левурда много обичам.
    Поздрави, весели и благодатни Великденски празници !
    Бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Приготвих веган версия на рецептата със спанак. Вкусно се получи. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Това бих опитала несъмнено.

    ОтговорИзтриване