Зърнени и Варива

Зърнените храни и варива са важен източник на полезни вещества за организма. Зависимост от вида си, някои се накисват предварително, варят се за различно време, увеличават обема си до 3-4 пъти. Много са рецептите, по които могат да бъдат приготвени, от просто сварени и леко овкусени със сол и подправки, до по-дълго приготвяни и обогатявани с различни продукти. Могат да бъдат самостоятелно ястие или да служат като гарнитура към основно.


БОБ

                  
       
                                              
          
                                   
        

                


БОБ ЧЕРНО ОКО



БОБ МУНГ

   Качори с агнешко месо и боб Мунг


БУЛГУР

 Пълнени сухи чушки с булгур и сушени манатарки   Сухи чушки с булгур



КИНОА

        

       


ЛЕЩА

Леща яхния       
                     
       




НАХУТ


               

Нахутена яхния    Фалафели   
        

   

ОРИЗ

    Мусака с тиквички и ориз

          Сарми с листа от манголд / Stuffed mangold leaves
                         
                 
                 
          
            
        


ПРОСО
                            

  Панирани зелеви сармички с просо и гъби 


 ПШЕНИЦА, ЕЧЕМИК, ОВЕС

 Ашуре със сушени плодове





Прочетете Цялата Статия...