четвъртък, 23 април 2015 г.

Кавърма по родопски / Rodopska kavarma


Източник на рецептата: Бон апети



Продукти:
около 400 гр свинско месо /аз използвам 2 бр. пържоли котлет, по около 200 гр всяка/
1 голяма глава лук
1 червена чушка
няколко гъби / печурки/
1 голям домат
1 с.л. лютеница или доматено пюре
1 ч.ч. вода
2 - 4 яйца, според броя на порциите
около 100 гр кашкавал
сол
черен пипер
щипка суха чубрица
олио



Приготвяне:
Нарежете месото на кубчета поръсете го с черен пипер.
Загрейте олио в дълбок тиган и добавете месото, оставете го да се запечата от всички страни. Добавете лука, нарязан на полумесеци, чушката на ивички и гъбите на филийки. Оставете да се готвят до омекване, като разбърквате от време на време. Добавете нарязаният домат и лютеницата / доматеното пюре. Разбъркайте, гответе още около 5 минути, налейте водата и оставете ястието да се вари за около десетина минути на котлон, докато водата намалее наполовина.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разпределете ястието в глинени гювечета. Настържете кашкавал и чукнете по 1 яйце във всяко гювече.
Запечете до готовност на яйцето.




2 коментара:

  1. Леле майко!
    Чудно си сготвила, Кате!
    Много вкусно.

    ОтговорИзтриване
  2. Ей, бях я забравила тази манджа . Отивам да мия гюветата, че не са ползвани от Бъдни вечер. Благодаря много !

    ОтговорИзтриване