По рецепта за крем карамел с кроасани.
Продукти:
за малка правоъгълна форма с размер: 25/11 см
За карамела:
50 гр захар
за крема:
1- 2 филийки сух козунак
2 яйца
100 гр захар
250 мл прясно мляко
1 ванилия
Приготвяне:
Сложете захарта в съд на котлон. Оставете захарта да се карамелизира до светло кафяво, не трябва да загаря, защото ще горчи.
Изсипете карамела във формата. Отгоре накъсайте козунака на парчета, или пък го нарежете на филийки или кубчета и подредете.
Оставете за малко да се охлади.
Направете сместа:
Разбийте яйцата със захарта.
Добавете към тях млякото и ванилията.
Разбъркайте добре, може и с миксер.
Изсипете внимателно върху козунака.
Поставете формата, в друг по-голям съд с вода / водна баня.
Поставете ги в предварително загрята на 150-160 градуса фурна.
Водата не трябва да завира, ако това се случи, добавете малко студена вода:).
Печете около 40-60 минути, до готовност(стягане на сместа).
Оставете да се охлади.
Обърнете върху поднос и съхранявайте в хладилник.
Нарежете на парчета и сервирайте.
Кате,
ОтговорИзтриванеот сухия козунак обикновено приготвям различни десерти с крем.Твоята идея е чудесна, тя може да се осъществи и с кроасани и с козунак.Чудесен десерт се е получил.
Поздрави !