Дата на публикуване: 15.08.2012 г.
Дата на обновяване: 18.12.2024 г.
Дата на обновяване: 18.12.2024 г.
Продукти:
едно пиле
4 с.л. брашно
1-2 ч.л. червен пипер
2 скилидки чесън
1 л пилешки бульон
сол
черен пипер
40-50 мл олио
Пилето се нарязва на порции и сварява. Бялото месо се накъсва на конци и счуква в хаванче, останалите меса се оставят за сервиране, бульонът се запазва. Брашното се запържва до златисто при непрекъснато бъркане в загрято олио, като се внимава да не прегори. Добавя се пресован чесън, червен пипер, разбърква се и веднага се разрежда 1 л от пилешкият бульон, посолява се на вкус. Добавя се и накъсаното месо, кашата се разбърква и се оставя на слаб огън да се вари до сгъстяване, като се разбърква от време на време. Поръсва се с черен пипер и се сервира, като по желание може да се добавят порционни меса от пиле.
едно пиле
4 с.л. брашно
1-2 ч.л. червен пипер
2 скилидки чесън
1 л пилешки бульон
сол
черен пипер
40-50 мл олио
Пилето се нарязва на порции и сварява. Бялото месо се накъсва на конци и счуква в хаванче, останалите меса се оставят за сервиране, бульонът се запазва. Брашното се запържва до златисто при непрекъснато бъркане в загрято олио, като се внимава да не прегори. Добавя се пресован чесън, червен пипер, разбърква се и веднага се разрежда 1 л от пилешкият бульон, посолява се на вкус. Добавя се и накъсаното месо, кашата се разбърква и се оставя на слаб огън да се вари до сгъстяване, като се разбърква от време на време. Поръсва се с черен пипер и се сервира, като по желание може да се добавят порционни меса от пиле.
Няма коментари:
Публикуване на коментар