Страници

Пиле каша

Дата на публикуване: 15.08.2012 г.
Дата на обновяване: 18.12.2024 г.



Пиле каша е ястие от българската кухня, което носи топлината и уюта на дома. Макар с простички съставки и сходен начин на приготвяне, тази рецепта се различава по нещо във всяко домакинство. Вкъщи приготвям Каша от пиле, като използвам по-малко количество брашно и варя по-дълго време, за да получа желаната гъстота.  Понякога сервирам с порционни парчета месо, друг път само като каша. 

Продукти:
едно пиле
4 с.л. брашно
1-2 ч.л. червен пипер
2 скилидки чесън
1 л пилешки бульон
сол
черен пипер
40-50 мл олио


Пилето се нарязва на порции и сварява. Бялото месо се накъсва на конци и счуква в хаванче, останалите меса се оставят за сервиране, бульонът се запазва. Брашното се запържва до златисто при непрекъснато бъркане в загрято олио, като се внимава да не прегори. Добавя се пресован чесън, червен пипер, разбърква се и веднага се разрежда 1 л от пилешкият бульон, посолява се на вкус. Добавя се и накъсаното месо, кашата се разбърква и се оставя на слаб огън да се вари до сгъстяване, като се разбърква от време на време. Поръсва се с черен пипер и се сервира, като по желание може да се добавят порционни меса от пиле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар