Тази рецепта е ретро класика от българските кулинарни тефтери. Записвам базов вариант, който може да се разнообрази с добавяне на безалкохолна есенция ром, парченца локум, стафиди или др.
Продукти:
150 гр бисквити (Тип Чаени)
1 пакет краве масло - 125 гр. ( на стайна температура)
2 с.л. какао
1 ч.ч. смлени орехови ядки / да се усещат частички
около 3 с.л. прясно мляко
по желание около 100 гр пудра захар
Приготвяне:
Приготвяне:
Натрошете бисквитите на малки парченца в купа. Полейте ги с млякото.
В купа разбъркайте пудрата захар ( ако използвате), орехите, маслото и какаото. Залейте бисквитите с тази смес, добавете и разбъркайте добре.
В купа разбъркайте пудрата захар ( ако използвате), орехите, маслото и какаото. Залейте бисквитите с тази смес, добавете и разбъркайте добре.
Разкошно предложение, Кате! Съблазнително, разхлаждащо и неустоимо сладко!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и прекрасни почивни дни от мен, Candy!
Много вкусно изглежда и особено на фона на морските цветове :-)
ОтговорИзтриване