Страници

Шоколадов салам


Тази рецепта е ретро класика от българските кулинарни тефтери. Записвам базов вариант, който може да се разнообрази с добавяне на безалкохолна есенция ром, парченца локум, стафиди или др. 




Продукти:
150 гр бисквити (Тип Чаени)
1 пакет краве масло - 125 гр. ( на стайна температура)
2 с.л. какао
1 ч.ч. смлени орехови ядки / да се усещат частички
около 3 с.л. прясно мляко
по желание около 100 гр пудра захар


Приготвяне:
Натрошете бисквитите на малки парченца в купа. Полейте ги с млякото.
В купа разбъркайте пудрата захар ( ако използвате), орехите, маслото и какаото. Залейте бисквитите с тази смес, добавете и разбъркайте добре.

Разстелете лист домакинско фолио или хартия за печене.
Изсипете сместа върху хартията и увийте като салам.
Завържете двата края с конец.
Стегнете добре и приберете в хладилник за няколко часа да стегне. При сервиране нарежете на филийки като колбас.






2 коментара:

  1. Разкошно предложение, Кате! Съблазнително, разхлаждащо и неустоимо сладко!

    Прегръдки и прекрасни почивни дни от мен, Candy!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно изглежда и особено на фона на морските цветове :-)

    ОтговорИзтриване