Страници
Вино и любов: Крем карамел - сърце
Ефектно и вкусно... Предложението ми днес е за крем карамел във форма на сърце.
Пригответе крем карамел по вашата любима рецепта или пък използвайте готовите смеси, които се продават в магазините.
Декорирайте с фигурки от разтопена захар/ в плитка тенджера сложете малко захар на средна степен на котлон да се разтопи и когато започне да се оцветява отстранете от котлона. Внимавайте да не загори, че ще горчи. Ако това се случи, просто направете втори опит:)./Изсипете с помощта на лъжичка от карамела върху хартия за печене, оформете сърца и оставете за няколко минути да се стегнат.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Наистина, кой отказва крем карамел! Аз със сигурност не! Вземам си една купичка със това сладко сърце :)
ОтговорИзтриванеХубава събота!
Крем карамел не съм правила от много, много отдавна. Благодаря за подсещането, Кате, макар че аз предпочитам да си го направя по традиционния начин, стига да имам време, разбира се :)
ОтговорИзтриванеСподели, какъв е вкусът на този инстантен крем карамел?
Усмихната събота :)
Инче, от много време му бях хвърлила око и все се чудех обаче пък в крайна сметка го направих и да ти кажа ни хареса, различен е от домашният, но е вкусен.
Изтриванеi az iskaaaaaam,2 kupiçki ,mislya çe şte mi stignat.
ОтговорИзтриванеКолкото и да е странно, аз бих отказала, ако има нещо друго сладичко. =) По принцип обичам всичко и не съм претенциозна откъм храна, но ако имам избор, ще посегна към друг десерт (не ми е най-любимото нещо крем карамелът).
ОтговорИзтриванеПредставянето му при теб обаче е чудесно. Поздрави, Кате!
И един въпрос - на такава вълна си, затова питам теб. Как да си направим палачинки във формата на сърце с подръчни материали? Може ли въобще? Благодаря предварително и хубав ден!
Гери, палачинките са в проекта под номер 10:). Но когато нямаме специални форми, може да си изпечем палачинките и да ги изрежем с формички за сладки, по -големи. Също може и по шаблон с нож.
ИзтриванеПо този начин ще са си точно палачинки тънки. Защото със формите ми се получават малко по-дебели и все пак изискват повече време за направа. Може да си направиш обикновени палачинки и да ги декорираш със сърца от карамел или шоколад. :) Хубава неделна вечер!
Много сладурси сърчица!Траяна
ОтговорИзтриванеБонбон, крем карамелът изглежда страхотно! А как е на вкус спрямо традиционния вариант, печен на фурна?
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! Крем -карамела е вкусен, различен от домашният, но все пак вкусен. Хареса се на всички, които го опитахме и определено бих го направила отново. Хубаво е, че освен това е и лесен за приготвяне.
ИзтриванеНеуморима си, Кате...... подредена, точна и коректна към читателите.
ОтговорИзтриванеБраво,мила!!!
Хубава вечер и слънчева неделя!
Нещо последната ми фурна ми се подиграва всеки път като започна да правя крем карамел, а правя такъв от 30 години;)))
ОтговорИзтриванеХубав начин да покажеш любовта си към някого.
Прегръдка, Бонбон!
Кате, страхотни снимки и чудесно предложение!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Beautiful!
ОтговорИзтриване